Strömshagahöst-16

När hösten kom

I annonssamarbete med Strömshaga

Hösten gjorde entré med bravur i år. Och även om jag är en varmblodig sommarmänniska så kan jag inte sticka under stol med att jag omfamnade hösten med hull och hår. Ni vet, när solen står lågt, luften är alldeles krispig och lukten av fuktigt gräs och fallfrukt möter en när man kliver ut på farstutrappan. I samarbete med Strömshaga har jag och Emelie Sundberg fått göra en tolkning av deras höstsortiment så häng med på en typiskt härlig dag i början av oktober när vi hänger i Emelies trädgård, bakar mängder av små äppelpajer, sippar te med honung och bara myser runt rent allmänt.

Jag vet inte hur det har varit hos er i år men i min trädgård har äppelträden verkligen dignat av frukt. Det är väl ändå höjden av lyx att bara kunna gå ut och plocka sin frukt i trädgården? Här har vi både mustat, saftat, mosat och gjort mängder av äppelpajer, kompotter och annat gott. Och just idag ska jag och Emelie göra de vackraste små äppelrospajerna. Häng med in så får ni se!

I Emelies hall välkomnas man av den här fina spegeln med ljushållare och ända in i oktober, en bukett med dahlior. Faktum är att de blommar vackrare än någonsin just precis nu. Väl värt allt slit i våras. Korgar som fungerar såväl till äpple- och blomsterplock som till förvaring av barnens leksaker hittar du här.

Det är kanske få förunnat att ha dahlior och sommarblommor ända in i oktober men det finns ju så mycket andra härliga buskar och kvistar att fylla vaserna med nu. Här har vi till exempel knipsat av några grenar av en nyponbuske. Med sin gröna och rostigt röda färg blir det en jättevacker detalj på bordet.

En annan härlig växt att ta in nu är humlen. Den är sådär friskt grön och doftar verkligen höst om du frågar oss. Underbar att ha som den är eller ihop med andra växter som en härligt spretig bas.

Men nu åter till äpplena. När man redan gjort varenda äppelrecept man kan komma på så gör man såklart det vackraste som finns nämligen – äppelrosor!

Gör ett grundrecept på söt pajdeg och tryck ut den i små formar. Dela äpplena på mitten och kärna ur dem. Skär sedan äpplet i tunna tunna skivor och lägg dem omlott i den lilla pajformen med skalsidan upp för färg. Strö på lite socker och sen tjoff in i ugnen.

Skålen eller spillkum med pip i plåt hittar du här och den söta glasskålen med äggen i finns här.

Medan äppelpajerna stod i ugnen passade jag och Emelie på att göra det höstmysigt inne på hennes kontor. Visst jobbar man lite bättre med levande ljus en mörk novemberdag? Klart man gör!

Efter den här dagen ser jag riktigt fram emot hösten. Att starta några nya bra vanor, bli bättre på att hålla ordning på saker och att kanske hinna klart ett eller annat projekt som blivit liggande. Men vet ni, jag tror också att hösten är till för återhämtning och mys. Tända ljus, elda i öppna spisen, promenera i skogen och äta och dricka gott. Att landa lite och att försöka vara här och nu.

Vill ni ser mer från Strömshaga kan ni följa dem på Instagram eller se hela sortimentet på stromshaga.se. Större delen av deras sortiment går även att köpa hos Balders Hage Diversehandel.

Om ni gillade inlägget så vet ni hur glad jag blir om ni klickar på lilla hjärtat.

17
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Inga-Lill

    Ljuvliga foton👌🍎🤎🥀🧡🍁💚🍂🌾👌!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.