Strömshaga jul blogg-2

Julmyset börjar nu!

Inlägg i samarbete med Strömshaga och Balders Hage.

Jag har lovat mig själv att njuta av december och julmyset i år. Tidigare jular sen barnen kom har rusat på och jag har knappt hunnit märka att tomten kom och gick och plötsligt var det januari. Varit så uppe i allt fix att jag nästan missat att njuta sådär i fulla drag som man vill. I det här inlägget får ni hänga med på en dag i julens tecken när jag och Emelie Sundberg tolkade Strömshagas julsortiment. Häng med!

När det kommer till pyntet så är ingen gladare än jag över att klassiskt rött är trendigt igen. Små tomtar, änglaspel och spelande kyrkor. Jag vill skapa en sån där Bulllerbynkänsla goes Lotta på Bråkmakargatan och Madicken. Som jag hade när jag växte upp. Några dagar innan jul var mamma hemma och städade och pyntade och det var det bästa jag visste att komma hem efter skolan den dagen. Jag kommer aldrig bli i mammas kaliber med julgardiner och hela konkarongen. Men ändå. Jag vill ha m e r jul.

Vi började med att pynta granen med klassiska julkulor och rosetter. Här ser ni grå julkula i form av ekollon. Så söt och fin konstrast till det röda. Jag brukar fylla ut pyntet i granen med små rosetter i olika snören. Så gulligt! Här hittar ni flera fina band hos Balders Hage.

Pricken över i granen blev julkulan Judit i rött. Jag älskar julkulor i variant mindre.

Nu är barnen så pass gamla också att de verkligen uppskattar julstämningen man skapar. Varje kväll läser vi en julbok som uppladdning. Bakar alltid teaterkonfekt i marsipan och pepparkakor på mormors recept som gått i arv i generationer. Och äter äkta risgrynsgröt. Bland det godaste jag vet. Glögg, ljus, amaryllis och hyacint. Det är få som vet men man kan nästan inte kan få för mycket eller för många.

Under granen ställde vi snöglober. Julpyntet som både jag och barnen älskar. De här är bara för bedårande med en ballerina och bil med julgran på taket.

När granen stod klar fixade vi juldukningen. Över bordet hängde vi ett långt jutesnöre med små strutar i zink och mässing som vi satte julrosor i. Funkar även utmärkt att hänga i granen och fylla med godis.

På bordet lade vi en klassiskt långduk i randigt. Ljusstakarna i järn gav en mysig rustik känsla tillsammans med små grankvistar.

Nötter är ju nästan lika självklart som pepparkakor på godisbordet till jul. Men visst är jag inte ensam om att inte äga en riktig nötknäppare? Den här urgulliga nötknäpparen i form av ekorre i järn är väl värd att ligga framme.

Och självklart vill man ha något i klassiskt julrött på bordet. Här ser ni julröd ljusstake Häst. Finns i fler former. Den söta burken i bakgrunden hittar ni här.

Vi avslutade dagen med att slå in paket. Att dekorera paketen med tygremsor, snören, blommor och en liten paraplyklubba blir så fint. Och extra kul att få!

Eller med paraplyklubba knäck. Bland det godaste jag vet.

Vi använde presentpapper i brunt och vitt till paketen.

Snöre i jute är alltid bra att ha hemma till paketinslagningen.

Finns det något mysigare än att förbereda en fullproppad julstrumpa som barnen kan tassa upp till och titta i på julaftons morgon?

Stormlyktan för fotogen // Kuddar i randigt // Ullpläd med tofsar // Ringklocka i järn // Papperkorg i trä

Tack för att ni kikade in här på bloggen och hoppas att ni kom i lite julstämning. Nu tycker jag att vi brottar ner julen och tar ett starkt men vänligt grepp. För det finns inget att stressa upp sig över. Det blir ju jul trots allt. Och det som betyder allra mest är att få vara tillsammans med de man älskar.

19
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Inga-Lill

    Ååh så julmysiga bilder🎄🎅🏽!!
    Överväldigades plötsligt av jullängtan😍🕯☃️!

  2. Lisa

    Så mysigt! Men undrar hur blomman ser ut på paketet efter ett tag. Eller är det fejk?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.