image00024

Lübeck i juletid

Detta är ett inlägg i Hannes gästblogg hos Lovelylife under december månad. Vill du följa Hannes på andra kanaler? Kika då in hos @hannesmauritzson på Instagram. 

Godmorgon på er! Hoppas allting är bra med er. Idag är det tisdag och jag har vaknat upp på strålande humör. Anledningen till detta är då jag under veckan oftast har en dag som jag kan varva mitt kreativa arbete (mina kanaler) med mitt andra jobb. Idag är en sådan dag. Jag brukar spendera mina förmiddagar med att fotografera, redigera, skriva texter och fantisera om vad framtiden har att bjuda på. Det är jag så tacksam för.

Dagen till ära tänkte jag ta oss tillbaka till helgen som var då vi besökte Lübeck då vi hört så mycket om deras fantastiska julmarknad(er).

Det var faktiskt min far som så gärna önskade att hela familjen skulle besöka en av Europas bästa julmarknader under första advent – vem är då jag att tacka nej till en sådan mysig resa? Jag har ju lovat mig själv att i år maximera julmyset då november har påverkat mig något helt otroligt. Jag läste någonstans att Skåne endast haft 13 soltimmar under hela november, vilket tydligen var ett rekord. Vad passade då inte bättre än att åka till staden där julen redan har gjort entré?

Tusentals små bodar med mat, hantverk och julpynt så långt ögat kunde nå! Vi märkte att julstjärnan som vi i Sverige kallar för sputnik fick äran att pynta hela staden. Hur vacker är den inte? Många vackra kyrkor fanns det också att ta del av.

Vi fortsatte att vandra längs gator och torg tills vi hittade en butik som min far gärna ville besöka. Butiken bestod av marsipan så långt ögat kunde nå.. Det blev några påsar med godsaker därifrån som framförallt svärmor från USA kommer att älska när hon kommer på besök.

Självklart kunde Alexander inte hålla sig från att införskaffa lite tysk marsipan dagen till ära..

Det var en sådan fröjd att få förlora sig i julen under en helg innan den faktiskt gör intåg i Sverige på riktigt. Finns ju så många som tycker att den bör begränsas till endast några få dagar, men nejnej – jag säger maximera den! Låt folk njuta och uppskatta det som de själva vill. Det blir en mycket finare tillvaro då.

Därefter fortsatte vi vår rundvandring i Lübeck och vilken stad! Det är ju en äldre del av Tyskland där de flesta byggnaderna fortfarande är intakta och ståtliga i sig själva. Jag har ju en svag sida för äldre byggnader och saker. Det är något speciellt med saker som andas historia..

Vi fortsatte därefter vår eftermiddag på de olika gatorna och tog som så vackert gömde sig i olika kvarter och vrån i den gamla staden..

Sedan fick vi självklart värma oss med något gott. Några drack glögg och de andra varmchoklad. Vi valde också att njuta av lite sötsaker som fanns i de olika bodarna. 

Det var en väldigt mysig resa som jag rekommenderar alla av er att göra, dock ska jag säga att man hinner med det mesta under en dag här på den stora julmarknaden. Så en kort weekend är perfekt. Om man tröttnar på Lübeck ligger Hamburg ungefär en timme bort med bil. Det här gör jag gärna om, fast då kanske en annan liten mysig stad.

Nu är det dags för mig att fortsätta pyssla här hemma. Jag håller på att inreda vårt tornrum till mitt lilla krypin som jag tänker ska fungera som ett litet kreativt rum. Där ska jag kunna blogga, pyssla, fotografera och bara vara. Min frizon.

Ta hand om er så hörs vi snart igen! Tycker ni om mina inlägg och vill fortsätta se mig här på Lovelylife så tryck jättegärna på hjärtat och lämna en kommentar. Det vore kul att veta vilka ni är som kikar in här.

Kram!

Hannes

 

55
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 6 kommentarer

  1. Så mysigt ni ser ut att ha haft det. Lybeck är jättemysigt var där för några år sen. Vill passa på att säja vad fint skåpet. Lev också. Kram Susanne

  2. Skåpet blev skulle det vara 🙂

  3. Åh va mysigt det ser ut ! njut av din dag fina Hannes ! 🙂

  4. Nu äntligen tog jag mig i kragen och hittade hit. Nu ligger länken på min startskärm så jag slipper missa något.
    Och du tänker så rätt ang jul och att ta vara på tiden före jul då åtminstone jag mår så mycket bättre om jag får börja “Jula” till det i god tid.

  5. Åh vad roligt stt läsa om julmsrknad i Lubeck. En perfekt resa för familjen! Vi brukar göra kortare weekendsbresks i Europa!

  6. Älskar att njuta av julen heeelt december. Tar in granen till 1:a advent. Sen kommer tomten med paket lite då och då för att bygga upp spänningen inför julafton. Myyyys. Förra året var vi i Kiel på julmarknad sista helgen i november med den var väldigt liten. Skulle vilja till Lübeck jag också. Ni ser ut att ha haft det helt underbart ju✨?

    Kram Åse

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny