Några få dagar kvar på våran sköna extremt varma semester. Sen bär det av till Stockholm och en hel del jobb. Så jag njuter in i det sista, därför har det också knappt blivit några inlägg på sistone.
Jag tänkte iallafall dela med mig av ett recept på hemgjord pesto som min mamma ofta brukar göra. Jag gjorde den för första gången förra veckan när vi grillade tillsammans med Jonchas familj och det blev en succe! Dock är mammas alltid godast, men så brukar det väl alltid vara.
Hemligheten är att man tager vad man haver. Jag blandade både basilika och persilja. Man kan också med fördel använda ruccola.
Grovhacka det gröna. Jag gick på känn men tog ca 3 dl.
Istället för pinjenötter tog jag ca 2 dl mandel
som jag hackade och rostade lätt
Jag rev lite drygt en dl parmesan och skalade två vitlöksklyftor
Sedan mixade jag alla ingredienserna i en mixer och tillsatte olja och salt och peppar.
Det är godast att inte mixa för hårt tycker jag så att man känner mandeln.
Voila!
Servera med vad som faller dig i smaken. Men väldigt gott till grillad lax eller hallumi!