Hoppa till innehållet

Samarbeta med lovely life?

Maila oss för kontakt
Sök
  • HEM
  • Inredning

    En nyårsdukning i blått

    Andra advent släpp av mina pappersblommor

    adventsljusstake diy

    Gör din egen adventsljusstake

    Julmarknad på loftet den 23 November

  • Inspiration

    Syr och stylar en bröllopsoutfit av en gardin

    Vårblommor och kenzan

    En nyårsdukning i blått

    Andra advent släpp av mina pappersblommor

  • Blommor

    Vårblommor och kenzan

    En nyårsdukning i blått

    adventsljusstake diy

    Gör din egen adventsljusstake

    Bröllopsinspo till novemberbröllopet!

  • Recept

    När ramslöken blommar…

    Bland pappriga rosenskäror

    En betydelsefull Påskmåltid!

    Frukostnjut bland snödroppar & nybakade müslibröd!

  • BLOGGAR
  • oM OSS
  • BLOGGA HOS OSS
LLRODIGALETTE6
Bild av Patricia Rodi

Patricia Rodi

Apple Galette

  • september 9, 2021
  • 10:19 e m
  • ÄTA, Inspiration, Mat

LLRODIGALETTE scaled Apple Galette

LLRODIGALETTE2 scaled Apple Galette

On the weekends we eat galette! When I was younger I used to make galettes with my father on Sundays. Sometimes they were savoury filled with pears and goat cheese, other times with something more simple, apples and cinnamon or a blackberry filling. The success for a good galette, however, is to use French butter in the rough puff crust – a crucial ingredient according to my father, as it gives the crust an extra flaky texture and buttery flavour.

  • 250 grams flour
  • 1 teaspoon  salt
  • 170 grams cold unsalted French butter cubed
  • 1 tablespoon cold water
  • Apples
  • 1 tsp. Cinamon
  • 3 tbsp. , packed brown sugar
  • Juice of 1/2 lemon
  • Pinch of salt
  • 1 egg

 

LLRODIGALETTE3 scaled Apple Galette

  1. In a bowl of a food processor, place flour and salt; pulse until combined. Add cold butter and pulse until the mixture is crumbly. With processor running, add ice water, 1 tablespoon at a time, just until the dough comes together. Turn out dough, and shape it into a disk. Wrap tightly in plastic wrap, and refrigerate for at least 30 minutes.
  2. Preheat oven to 200°C. Line a pan with baking paper.
  3. On a lightly floured surface, roll dough into a 14-inch circle, about ¼ inch thick. Transfer to prepared pan.
  4. Combine sliced apples, brown sugar, lemon juice, cinnamon, and a pinch of salt in a large bowl. Gently fold to coat apples.
  5. Arrange apple slices on top of the dough, leaving a 3cm border around the edge. Overlapping as needed.
  6. Fold edges of dough over apples.
  7. In a small bowl, whisk together egg and 1 tablespoon (15 grams) water. Brush egg wash onto the dough and sprinkle with sugar.
  8. Put in the middle of the oven for 30 mins.
  9. Enjoy with ice cream, crème fraîche, lightly whipped cream or just on its own.

LLRODIGALETTE4 scaled Apple Galette

LLRODIGALETTE5 scaled Apple Galette

LLRODIGALETTE6 scaled Apple Galette

As always, do press the little heart if you like this post – it brings me so much joy to know that you are reading and liking what I’m writing.

Jag blir så otroligt glad om ni klickar på det lilla hjärtat så jag vet ifall ni gillar det jag gör.

Detta inlägg har en kommentar

  1. Maureen Irvine september 10, 2021 Svara

    I have not made puff pastry since school cookery classes over 50 years ago! Time to try again.

Lämna ett svar Avbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Bild av Patricia Rodi

Patricia Rodi

Patricia Rodi, Göteborgare som nu bor i ett vitt sekelskifteshus på den Skotska landsbygden tillsammans med min man och hunden Alva. Jag frilansar som digital kreatör och inredningsstylist vid sidan av jobbet som forskare. På bloggen visar jag upp livet i Skottland, vår husrenovering DIY-style, inspiration för hemmet med fokus på inredning och mat samt bilder på antikviteter, berg och mystiska sjöar.Boka mig för uppdrag eller samarbete? Gör ni bäst på patricia.rodi@gmail.com.Instagram: @patriciarodi.Min styling portfolio hittar du på patriciaamaliarodi.com.

Senaste från Patricia Rodi

Pentland retreat with Kip Hideaways

Pastel florals & dreaming of summer

A slow Wednesday

Moist and Easy Carrot Cake

Never let anyone dull your sparkle

A nightmare before Christmas

Senaste från lovely life

Inspiration
Linnea

Syr och stylar en bröllopsoutfit av en gardin

LL Favoriter
Sofia Lindqvist

Ett blommande Raseborg

Dukning
Louise Bondebjer

Dukning
Louise Bondebjer

Vårvinterfrukostar som gör gott!

Blommor
Skillad Florals

Vårblommor och kenzan

Blommor
Linnea

En nyårsdukning i blått

Inredning
Linnea

Andra advent släpp av mina pappersblommor

adventsljusstake diy
Blommor
Skillad Florals

Gör din egen adventsljusstake

Inredning
Linnea

Julmarknad på loftet den 23 November

Patricia Rodi, Göteborgare som nu bor i ett vitt sekelskifteshus på den Skotska landsbygden tillsammans med min man och hunden Alva. Jag frilansar som digital kreatör och inredningsstylist vid sidan av jobbet som forskare. På bloggen visar jag upp livet i Skottland, vår husrenovering DIY-style, inspiration för hemmet med fokus på inredning och mat samt bilder på antikviteter, berg och mystiska sjöar.

Boka mig för uppdrag eller samarbete?
Gör ni bäst på patricia.rodi@gmail.com.

Instagram: @patriciarodi.

Min styling portfolio hittar du på patriciaamaliarodi.com.

Senaste kommentarer

  • Syr och stylar en bröllopsoutfit av en gardin - Lovely Life om Syr en outfit till bröllop under 100 kronor
  • Adelina om Söndagsbilden #44
  • Vintage mode: Hur du handlar second hand som en proffs – pinkoholic.se om Upptäck tidlösa trender – varför vintage shopping är ditt bästa mode- och heminredningsval
  • Bud om Andra advent släpp av mina pappersblommor
  • Julstjärnor och mys – Maria Hagström om DIY: Enkel julstjärna