Fredagar är min favoritdag, helt enklet för att man bara har saker att se fram emot. Hos oss är det ingen fredag utan färska räkor och bruschetta, det har blivit en tradition som vi inte vill bryta 😉
BRUSCHETTA
1 ciabatta eller italienskt lantbröd
2-3 tomater
50g mozzarella
50g mozzarella
1 msk strimlad färsk basilika
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk olivolja
salt och peppar
Sätt ugenen på 250 C
Skär tomater och mozzarella i små bitar och lägg i en skål. Rör ner basilika, blanda ordentligt och smaka av med samt och peppar.
Blanda vitlök och det mesta av olivoljan i en annan skål.
Skär ciabattan i 8 skivor på tvären och pensla ovansidan med vitlöks- och oljeblandningen.
Rosta bröden på bägge sidor på galler i den övre delen av ugnen.
Pensla ovansidan på de rostade brödskivorna med lite olivolja och lägg på tomatröran.
Servera direkt.