Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad.

Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig.

Välkommen!

Kontakt: info@studioplathuset.com

Scones med hallon och kardemumma

Scones med hallon och kardemumma

I helgen så gjorde vi scones med hallon och kardemumma till mellis. Jag tycker att scones är ett sånt bra mellanting mellan fikabröd och matbröd, snabbt och lätt att slänga ihop också. Efter timmar av utelek så landade vi här i värmen med kaffe och nybakt vid tre-tiden.SCONES MED HALLON OCH STÖTT KARDEMUMMA

8 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl farinsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
en näve frysta hallon
stött kardemumma
ägg och farinsocker till pensling

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, kardemumma och farinsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Vispa sen samman ägg och mjölk. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg. Gör 12 st bullar av degen, peta ner de frysta hallonen i mitten och nyp ihop degen över dem igen. Smörj eller klä muffinsformen med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över farinsocker. Grädda dem tills de får en gyllene färg i cirka 10-15 minuter, lite beroende på din ugn.

Follow my blog with Bloglovin

0

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Plåthuset

Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad. Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig. Välkommen! Kontakt: info@studioplathuset.com

MER FRÅN DEN HÄR BLOGGEN

Senaste inläggen på Lovely Life

Julgranen

  Så var äntligen årets julgran på plats nere i vår matsal! Det är ju verkligen något alldeles extra det här med julgran eller hur?

0
Läs mer »

Lite jul i vårt hus

Det dröjer lite mellan blogginläggen just nu och jag försöker landa i de nya rutinerna och livet som tvåbarnsmor : ) I söndags hade vi

0
Läs mer »

Blommönstrat i barnrummet

Jag hittade så fina tyger i veckan och blev så himla sugen på att sy! Planen var att sy lite kuddar och sånt till Julies

0
Läs mer »
Stäng meny