plathuset_scones_hallon_kardemumma5

Scones med hallon och kardemumma

I helgen så gjorde vi scones med hallon och kardemumma till mellis. Jag tycker att scones är ett sånt bra mellanting mellan fikabröd och matbröd, snabbt och lätt att slänga ihop också. Efter timmar av utelek så landade vi här i värmen med kaffe och nybakt vid tre-tiden.SCONES MED HALLON OCH STÖTT KARDEMUMMA

8 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl farinsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
en näve frysta hallon
stött kardemumma
ägg och farinsocker till pensling

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, kardemumma och farinsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Vispa sen samman ägg och mjölk. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg. Gör 12 st bullar av degen, peta ner de frysta hallonen i mitten och nyp ihop degen över dem igen. Smörj eller klä muffinsformen med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över farinsocker. Grädda dem tills de får en gyllene färg i cirka 10-15 minuter, lite beroende på din ugn.

Follow my blog with Bloglovin

3
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny