plathuset_gotland_pask_easter-10

DIY blomstrande påskägg

För den som inte har höns som värper ägg i en sober pastellskala så kan man ju färga naturligt. Jag har samlat olika material för växtfärgning ett längre tag såsom löksskal, avocadokärnor, ekollon med mera. Jag har egentligen samlat för att så småningom färga textil, men jag passade på experimentera lite inför påsken genom att färga ägg med sånt jag hade hemma.

Jag använde rödlöksskal, avocadokärnor, gurkmeja och kaffe. Eftersom det är naturliga råvaror så kan färgen variera från gång till gång. Jag kokade upp råvaran med en skvätt ättika – det hjälper färgen att fästa. Äggen var färdigkokta och fick sen ligga i sin färglag i kylen under natten. Ju längre äggen får ligga i lagen desto starkare färg blir det.

Några dagar tidigare hade jag hittat min bortglömda växtpress i källaren! Så jag avslutade med att limma på pressade blommor på äggen (med hemmagjort giftfritt tapetklister). Lite överkurs med blommorna kanske, men väldigt vackert! Om man inte har tillgång till pressade blommor som jag så är det ju fint att binda fast färska blommor kring äggen med en tunt jutesnöre istället.

Nu är det inte långt kvar tills påsk! Vi får besök så det börjar bli dags för en vårstädning, ljuset avslöjar direkt våra smutsiga fönster och dammråttorna i hörnen. Det blir också traditionsenlig äggjakt vid ån och kanske en liten påskbrasa i trädgården här hemma.

Ha en fin vecka nu!

9
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Skillad Florals

    Detta är verkligen magiskt vackert!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.