Jag har fått en del frågor på receptet vi hade med i Nyhetsmorgon och det är klart att jag kan dela med mig! Det var gjort efter min mormors recept på mandelmusslor men vi hade anpassat det lite till påsken med hjälp av syrlig och härligt gul lemoncurd och ihoppysslade, festliga små vimplar. Här kommer alltså receptet:
Påskiga mandelmusslor med lemoncurd
ca 30 stycken
Du behöver:
100 g mandelmjöl eller 100 g skållad och malen sötmandel
2 bittermandlar
200 g rumstempererat smör
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 ägg
Fyllning:
Vispad grädde
Lemoncurd
eventuellt färska bär
Gör så här:
Blanda socker och smör till en smidig massa. Tillsätt mandelmjöl, bittermandel, vetemjöl och ägg. Arbeta degen på bakbord eller i en matberedare tills du har en jämn deg. Lägg degen i plastfolie att vila i kylskåp i cirka en timme. Sätt ugnen på 200 grader. Forma degen till en rulle. Skär 30 skivor och platta ut i välsmorda formar. Grädda i 6-8 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna. Ta försiktigt ut kakorna ur formarna. Lättast är att banka ut dem lite varsamt. Fyll sedan med den vispade grädden och en klick lemoncurd. Dekorera med färska bär eller små vimplar du gör själv med hjälp av större tandpetare och washitejp.
Detta inlägg har 4 kommentarer
Lite sena på bollen här på andra sidan Atlanten, men STORT GRATTIS Linda! xo
Tack snälla!
De såg så väldigt smarriga ut. Och det var så kul att se dig på tv igår! 🙂 Ha en fin påsk nu. Kram Elina
Kul att du kollade:) Lite ovant att se sig själv sådär men så här i efterhand var det ju roligt, haha. Och ja – kakorna ÄR verkligen smarriga. Kram