Skärtorsdagen 2025 alltså- vilken helt ljuvlig vår/sommardag vi gavs. Skåne var soldränkt, varm, solig och sommarkänslor gavs till fullo. Vi packade bilen, åkte till finaste Krapperup Slott i Kullabygden och njöt av naturen, spelade brännboll i parken och plockade lite ramslök, som har sin absolut högsäsong just nu. Allt eftersom dagen gick togs koftan av och sommarkjolen sattes på! För den som inte besökt Krapperup– så är det värt en omväg! En pärla som inte så många tycks hitta till, med sin välklippta gräsmatta, spännande konsthall och mysigt café vid vindlä innergård.
Färgen gul har nog aldrig charmat mig så mycket som denna påsk- en läcker färg att pimpa hem, outfits, dekoration och bordsdukningen på. Vi påskdukade fint hos mamma och pappa och samlades alla kring bordet med egenmålade ägg, trä & porslinstuppar, påskliljor, vårens tygservetter och handblåsta snapsglas till halva sällskapet. Det urgoda påskknytis-bordet följdes av citronkaka på mördegsbotten och ett lager nypudrad florsocker uppå- helt klart mums som final till påsklunchen!
Ett inspirerande besök hans även med i Skanör – hos min kompis Milou som är textilkonstnär. Hon inspirerar mig så med sin hennes känsla för äldre textilier- bara det hamnar i hennes händer så blir det ngt vackert som skapas. Jag införskaffade en söt secondhand-skjorta med vacker spetskrage som jag skall använda som ”outfit” vid kommande kokboksfotografering, det längtar jag till.
Påskhelgen avslutades med ett försenat kalas för familjens söte 7-åring, familj och vänner samlade på måndagseftermiddagen – vi åt jubilarens egendekorerade tårta, sjöng fölsesång och sällskapade över generationerna, något jag verkligen värdesätter och gillar!
GLAD VÅR ALLA, från en som bor granne med ett rapsfält som snart står i fullaste blom, lite tidigare än vanligt….men ack så fint.