smoblommadiy01

Det stora DIY julstjärne-inlägget

Här kommer det! Jag vet att ni väntat, eller hur? Ooh, det har jag! Om ungefär lite drygt en månad skall de upp i våra fönster. Julstjärnorna. De senaste åren har det varit just det jag pysslat med innan jul; att tillverka mina egna julstjärnor.

Därför tänkte jag här sno ihop ett samlingsinlägg för alla mina DIY-julstjärnor. Bra va? Så att ni enkelt kan välja vilken ni känner för att göra. De flesta kräver inte något särskilt material som man måste köpa, utan jag använder mig oftast utav material jag har hemma. Barnens ritpapper, tapetrester, bakplåtspapper, grillpinnar etc. Och vem vet, kanske kommer det ett nytt inlägg om årets pysslade julstjärna så småningom. För ja, jag har redan börjat på de, eller ehh ja dem…

Den mest hypade julstjärnan i historien måste ändå vara SNÖBLOMMAN. För två år sedan snodde jag ihop en till mig själv, och jag blev totalt bombaderad av dm’s på instagram. Det året hann jag inte få ihop någon tutorial, men satte igång tidigt ifjol. Och jisses! Den veks det snöblommor för brinnande livet! Jag fick se SÅ många fina snöblommor. Och då antar jag att det var många jag inte såg också. Det är definitivt mitt mest lästa blogginlägg och mest gillade bild på instagram.

Vill du vika din egen SNÖBLOMMA, så hittar du beskrivningen HÄR. Dela gärna din Snöblomma under #diysnöblomma på Instagram sen så kan vi inspirera varandra.

Min egna Moravia-stjärna gjorde jag också häromåret. Den hänger faktiskt uppe året om. Där har jag inte gjort någon tutorial, av det enkla skäl att jag själv gjorde min utifrån en annan tutorial. Som jag visserligen ändrade mått etc på, för att få den som jag ville.  Läs mer om den HÄR.

Ifjol gjorde jag också min egna variant på rottingstjärnan ”Anna” från PR home. Minus rotting då, eftersom jag inte hade någon sådan fick den bli i papper. Den ser mer avancerad ut än vad den är måste jag säga. När man väl fått in snitsen så går det fint att sno ihop en sådan. De är dessutom väldigt fina att göra små varianter utav, att hänga i granen etc. Anledningen till att jag bestämde mig för att göra en sådan var att jag hittade en sådan stjärna på Pinterest. Då hittade jag en enkel bild som jag utgick i från. Nu såhär i efterhand så hittade jag en hel steg-för-steg beskrivning där, perfekt till er eftersom jag inte har knåpat ihop någon egen. Se beskrivningen HÄR. 

Man väljer själv hur många remsor man vill ha i sin stjärna, ju fler desto större stjärna. Jag hade 11×11 st remsor (som var ca 70 cm långa och 1,5 cm breda) till min vita stjärna som fick en diameter på 55 cm. Vill man ha fler eller färre remsor så går det jättebra, bara man hela tiden håller sig till ett ojämt antal remsor. 9 st eller 11 st eller 13 st osv. I överkanten häftade jag fast ett fint ripsband som jag hänger stjärnan i. 

 

Sen knåpade jag ihop en alldeles egen variant julstjärna. En väldigt enkel en, men som blev väldigt effektfull. Utav grillpinnar som jag klädde med tuja. Jag längtar lite efter att få klä den i år, det blev sådant fint skuggspel utav tujabladen. Den kan du läsa mer om HÄR. 

Det är så långt jag kommit i mitt julstjärne-pysslande hittills. Jag hoppas ni kan få lite inspiration och kanske börja knåpa ihop någon egen julstjärna till första advent. Vill man göra Snöblomman så är det en bra idé att börja redan nu, den är en riktig lååångkörare! ? Just say’in!

Ja, men ljusstakarna då tänker ni? Det är fina de med, men hemma hos mig bor nog mest stjärnor skall erkännas. Men några ljusstakar också. Att DIY:a en ljusstake är inte särskilt svårt, om det är på en plats man har uppsikt över. Jag har samlat mässingsljusstakar på loppis under några år och nu kan de lätt bygga ihop en ljusstake. Börja med den högsta i mitten och fyll på med lite lägre vid sidan av den och så ännu lite lägre, ännu lite lägre osv. Tills den klassiska ljusstakeformen är uppnådd. Busenkelt eller hur? Och den behöver inte ligga och damma på vinden eller i ett förråd 9 månader om året. När julen är över får ljusstakarna helt enkelt återgå till att vara vanliga ljusstakar igen. Bra va?!

30
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 5 kommentarer

  1. Jag skulle såååå gärna vilja se en tutorial på Oslo eller eldig! De tror jag blir årets stjärnor.

    1. De är superfina båda två ? Skulle gärna ha en av varje utav dem! Får se vad tiden utlåter… haha ?

  2. Så fantastiskt fina stjärnor! Jag är sugen på att göra en Moravia-stjärna att ha uppe året om jag med 😍 Hur många strutar av den största storleken gjorde du (Fattade det som att du gjorde om och gjorde 3 storlekar?) Och ungefär hur långa gjorde du dem? 🙂 tack för dina otroligt inspirerande inlägg!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny