Lovely life DIY tips blompidestal

DIY – BYGG DIN EGEN BLOMPIDESTAL

När vi var på pressfrukosten med Beckers förra veckan fick vi lära oss hur man enkelt kan bygga sin egen trendiga blompidestal.

Med endast några få saker från bygghandeln får man en snygg pelare att måla i valfri kulör, eller betsa för en lyxig trälook. När den är klar blir den ett perfekt litet sidobord eller en bra plats för din favoritväxt, eller varför inte ha som sängbord!

Du behöver:

1. Ett gjutrör i papp. Finns i en mängd olika storlekar så här kan man helt bestämma hur bordet ska se ut. Finns t.ex. på biltema!

2. Ett gäng rundstavar som sågas vi på mitten så de blir halva. De ska även sågas i samma längd som röret. Det kan bygghandeln hjälpa till med om du inte har rätt verktyg hemma.

3. Skruvdragare

4. Små skruvar som går igenom pappröret och en bit in i rundstaven men inte igenom.

5. En rund skiva att ha som topp i mdf eller plywood om du vill betsa pidestalen. Kanske kan man även hitta en skiva i annat material som mosaik eller betong för en annan look. Endast fantasin sätter gränser!

6. Trälim eller superlim

Börja med att mäta ut och markera ett rakt streck på pappröret och skruva sedan fast rundstavarna ordentligt både uppe och nere. Tänk på att ställa pelaren på ett plant underlag  så att de hamnar jämt på röret. Skruva tre-fyra stycken åt gången på ena sidan, vänd sedan och skruva fast dem i andra änden.

Ingrid var djupt koncentrerad! 

Fortsätt så hela vägen runt, limma på skivan och den är klar! Måla eller betsa i valfri kulör och du har en ny liten favoritmöbel. Enklare blir det inte!

26
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. anette

  Ville bara fråga ang mått på era piedestaler, Jag undrar vad ni har för mått på gjutröret och omkrets på rundstavarna? Jobbar själv inom inredning och möbelbranschen och tänkte göra detta som en workshop på företaget jag arbetar på. Jag tänkte då bara få ett hum om hur mycket material som krävs och vad det kommer att kosta på ett ungefär..
  Tack på förhand Anette

 2. Isabelle Ståhl

  Fantastiskt fint! Jag undrar vart ni fick tag i själva toppskivorna i både trä och i mdf. Kunde ni köpa dessa färdiga och runda någonstans eller har ni fått såga ut dem runda själva?

 3. Alice

  Hej!
  Jag undrar vilken bygghandel du har fått hjälp av att såga ut rundstavarna. Jag har nämligen frågat runt men ingen kan hjälpa mig. Vill gärna ha tips på vart jag kan gå o kolla eller vad jag har för andra möjligheter för att göra detta bord.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.