IMG_4740

Ikeahack: IVAR

viktoria.holmgren.lovely.life.ikeahack

Godmorgon!

Äntligen är det dags att visa er ett av mina senaste ikea-hack! Jag köpte hem ett Ivar-skåp från IKEA och gjorde om det till ett dockskåp till Julie. Jag börjar med att visa er alla bilder och så längst ner kan ni läsa om hur jag gick tillväga!

viktoria.holmgren.lovely.life.ikea.hack.ivar

viktoria.holmgren.lovely.life.dockskap

viktoria.holmgren.lovely.life.ikea.ivar.hack.diy

viktoria.holmgren.lovely.life.ivar.dockskap.diy

viktoria.holmgren.lovely.life.diy.dockskap.barnrum.ivar

Åh, jag tycker det blev så fint!! När Julie ledsnat på dockskåpet så kan man bara plocka ut dockgrejerna, sätta in det andra hyllplanet som följde med, och använda det som helt vanlig förvaring, i vilket rum som helst!

Jag började med att montera skåpet och måla med en matt lackfärg i kulören S4005-Y20R. Jag målade dörrarna för sig innan jag satte dit dem. Hyllplanen målade jag med en vit färg som jag blandat ut med lite vatten, sen torkade jag av dem med en trasa.

Bakstycket var ju lite trist innan så jag tog resterna från tapeten Ava från Sandbergs kollektion Kubel Kids. Färgerna passade så bra både med skåpet och Julies övriga rum. Jag använde tapetlim då jag ändå hade det hemma men det funkar lika bra med ett ordentligt limsfift.

Benen är från Prettypegs, heter Carl 170 och så valde jag även lädertassar till. Knopparna heter Bodil 18.

Jag tänkte jag skulle inreda det lite minimalistiskt just för att Julie verkar vilja ha det så, annars kastar hon ut resten på golvet så det finns plats att leka. Kan tillägga att hon redan kastat ut kaninfamiljen och gjort plats för sina barbiesar! Vi hade en del dockskåpsmöbler från Vanimeli som jag målade om i samma färg som skåpet och gungan pysslade jag ihop av en träbit och snöre. Vimpeln fick jag också pyssla ihop, tog vanligt vitt papper, snöre och limstift. Övriga möbler och kaniner är från Maileg!

Prettypegs blogg finns massor av tips och inspiration ifall ni vill göra era egna ikeahacks! 🙂

viktoria.holmgren.lovely.life.pretty.pegs.dockskap

15
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Madelene

  Hej, så fin kulör på väggen 😍 Vad är det för färg? Och är det i princip samma som skåpet? Dvs var det meningen att matcha eller ha en liten medveten nyansskillnad? (svårt att se på bilden ☺️🙈)

  1. Viktoria Holmgren

   Hej!
   Ursäkta mitt sena svar! Väggfärgen heter Dusky Sarcelles, från Nordsjö! Färgerna går fint ihop men det är inte riktigt samma nyans! Det var nog mer meningen att de skulle matcha men inte var riktigt lika, jag har många färger i liknande färgskalor här hemma!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.