lovely life volang emma sundh torp gotland-27

Hemma hos bloggaren och stylisten Emma Sundh på Gotland

När vi var och hälsade på Emma och John och deras kids på Gotland i somras bodde vi ju i deras superfina torp. Det ligger mitt på Gotland, nära Dalhem och är en riktig pärla med sin enorma trädgård med äppelträd, åkrar och syrenberså.

Samt en husvagn och en rosa buss. Helt normalt om man känner Emma haha.

Sjävklart var jag tvungen att ta massvis med bilder därifrån innan vi åkte så – och eftersom bilder blir roligast i kombination med text kommer här en miniintervju med Emma Sundh. Om torpet på Gotland. Hoppas ni gillar!

Hur hittade ni torpet och hur gick det till när ni köpte det?

– Vi hade letat efter ett sommarhus på Gotland ett tag, egentligen ett stenhus, men så damp det ner ett mejl i min mejlbox. Det var från en tjej som skulle sälja ett rött torp mitt på ön och visste att jag var på jakt. Just detta lilla torp hade gått under radarn för mig eftersom det låg ute på hemmet som “villa”. Hon beskrev det så fint, så vi skickade dit våra snälla vänner från Visby för att se om det var det var något att ha. De ringde och sa: “sätt er på färjan. Ni kommer gilla detta.” Så vi packade ner vår ett-åring i vagnen och kuskade över havet.

Vi tittade på torpet i tio minuter och älskade det. Trädgården, äppelträden, ängarna och det söta lilla torpet. Även om det inte var ett stenhus.

leva kungslador gotland

I samma veva åkte vi för att kika på ett annat hus. Ett rosa renoveringsobjekt som jag hade fallit för. Men jag var höggravid och det röda lilla torpet var fullt beboligt med dusch, tvättmaskin och rubbet. Det andra var lite mer av ett våghalsigt projekt. Så vi gav oss in i budgivningen för det röda torpet och vann.

Hur skiljer sig din inredningsstil åt mellan den på Gotland och den hemma i Stockholm?

– En hel del faktiskt. Grunden är ju vintage och hållbarhet, precis som hemma i stan. Men på torpet är det blått som regerar, en färg som knappt finns representerad hemma i stan. Älskar alla de kimröksblå dörrarna och detaljerna i torpet. Sedan är det lite mer lantligt, romantiskt och – så klart – torp:igt om jag jämför med stan där det är lite mer uppstyrt och flott.

Och precis så vill jag att det ska vara. Lite skavanker och inte-så-noga. Jag vill att det ska vara ett riktigt sommartorp, åldras med värdighet och kännas aktuellt i inredningen även om tjugo år.

Vad gillar du bäst med att bo på Gotland?

– Ljuset, växterna, horisonten, de gamla husen, människorna, icke-ängsligheten och alla de fantastiska restaurangerna som poppar upp i lador och baracker.

Visst är det väl ljuvligt i det där torpet va? I det där blommiga rummet (på ovanvåningen) sov vi som stockar hela högen. Vi kommer garanterat tillbaka (om vi får)!

Tack bästa Emma för svaren på frågorna och för att vi fick hälsa på! På Emmas underbara blogg hittar ni massvis med fler bilder från torpet på Gotland och också från hennes inspirerande lya i Stockholm. Ni hittar bloggen Emma Sundh här.

Bild 1, 3 och 21 (sista) via Emmas blogg.

Psst. Klicka gärna på hjärtat här under så att jag vet vad du tycker om att läsa här på bloggen. Det betyder mycket för mig!

Här kan du följa mig på Bloglovin‘ och Instagram.

47
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.