Hoppa till innehållet

Samarbeta med lovely life?

Maila oss för kontakt
Sök
  • HEM
  • Inredning
    kattunge.viktoria.holmgren.lovely.life.kittens

    Sigrids kattungar!

    BLOMSTERPRESSEN – ett blomstrande nyhetsbrev

    En nyårsdukning i blått

    Andra advent släpp av mina pappersblommor

  • Inspiration

    Kattungarna letar sina nya hem!

    kattunge.viktoria.holmgren.lovely.life.kittens

    Sigrids kattungar!

    Syr och stylar en bröllopsoutfit av en gardin

    Vårblommor och kenzan

  • Blommor

    BLOMSTERPRESSEN – ett blomstrande nyhetsbrev

    Vårblommor och kenzan

    En nyårsdukning i blått

    adventsljusstake diy

    Gör din egen adventsljusstake

  • Recept

    När ramslöken blommar…

    Bland pappriga rosenskäror

    En betydelsefull Påskmåltid!

    Frukostnjut bland snödroppar & nybakade müslibröd!

  • BLOGGAR
  • oM OSS
  • BLOGGA HOS OSS
Pumpalatte
Bild av Lovely Guest

Lovely Guest

Hej där!

  • november 13, 2020
  • 7:10 f m
  • ÄTA, HÅLLBARHET, Personligt, Recept
Detta är ett gästinlägg av matkreatören Linda Persson som delar med sig av inspiration från växtriket. Vi ser fram emot en härligt inspirerande månad med henne som gästbloggare!

IMG 20191214 200314 745 scaled Hej där!

Detta är ett gästinlägg av Linda Persson

Under en månad ska jag vara gästbloggare här på Lovely life, jag är både glad och lite pirrig över allt jag vill dela med mig här till er under denna tiden. Jag tänker att jag vill bjuda in dig som läsare i min lilla växtvärld och dela det som är levande i mig och det jag skapar i mitt kök från dag till dag.

Så häng med mig på en läcker matresa där grönsaker är coola, baljväxter sexiga och mat smakar riktigt gott, samtidigt som den gör gott. En värld fri från pekpinnar och ”får inte”, utan där möjligheterna är oändliga och endast fantasin sätter gränserna.

Min filosofi är att vi med hjälp av aktiva val i vår vardag kan skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart, hälsosamt och härligt liv. Det är de små stegen mot nya sunda vanor som gör skillnad.

Jag driver mitt bolag där jag jobbar som kock, matkreatör, föreläsare, utbildare och holistisk coach. Du kan läsa mer om vad jag gör här.

10 snabba om mig

  • Jag bor på landet söder om Malmö i en gammal skånelänga
  • Jag har tre barn, varav två nästan vuxna och en tonåring. En lurvig hund, en katt och några tusen bi
  • Jag älskar att vara ute både i naturen och i min trädgård där jag odla min egen mat stora delar av året
  • Jag är en optimist som oftast tänker att allt går
  • Jag har drivit en restaurang, Raw Food House i Malmö i 8 år (sålde den 2018)
  • Super-social, älskar att ha huset fullt av vänner, familj och även nya bekantskaper
  • Författare till 2 böcker, Rå mat och Systrarna Perssons skafferi som precis kommit ut
  • Älskar att kallbada och basta i min lilla sauna som jag har i trädgården
  • Äter gärna rå choklad, typ varje dag
  • Startar helst min dag med att meditera, stå på huvudet och duscha kallt

Idag skulle jag vilja dela ett recept från vår nya bok Systrarna Perssons skafferi, en läcker pumpalatte för skåla och säga -Hej!

Pumpor och höst

Nu såhär efter halloween står det ofta lite halvtrötta pumpor utomhus som bara väntar på att användas. Istället för att släng dem tar jag ta till vara på dem genom att koka en pumpapuré. Bara skala, kärna ur och koka pumpan i små bitar vatten, koka mjuka ca 10 minuter, sila bort vattnet och mixa till en slät pure.  Förvara purén i kylen upp till en vecka eller frys in din den i istärningar, smart att ta fram och använda till både soppa, dipper eller till denna pumpalatte. Som lyxig topping på din latte vispar du lite aquafaba skum!

Pumpalatte scaled Hej där!

Kryddig pumpalatte toppad med aquafaba-skum 

Ger 2 stora glas

Ingredienser

1/2 dl pumpapuré

2 dl havremjölk

2  dl vatten

1 tsk pumpa kryddor. Ta en blandning av nejlika, muskot, kanel, ingefära och kardemumma

1/2 tsk vanilj 

2 msk honung

Gör såhär

Mixa alla ingredienser till latten ovan. Häll i en kastrull och koka upp. 

 

Aquafaba “vispad” grädde

½ burk aquafaba (spadet från kikärtor på burk)

1 nypa salt

1 nypa vanilj

4 tsk fast honung 

Gör såhär

Häll av kikärtorna och spara aquafaban i en skål. Vispa aquafaban till en vit fluffig konsistens och tillsätt honungen i slutet. Häll upp pumpalatten i glas och avsluta med aquafaban på toppen, pudra med pumpa kryddor.  

Ha en skön helg så hörs vi snart igen!

kram Linda

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Mia Anderberg november 13, 2020 Svara

    Välkommen hit Linda! Ses i kväll och skålar!

  2. Malin november 13, 2020 Svara

    Hej!
    Världens godaste pumpalatte kan jag lova;)

  3. Sanna november 13, 2020 Svara

    Mums! Den ska jag prova!✨

Lämna ett svar Avbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Bild av Lovely Guest

Lovely Guest

Här hittar du olika gästbloggare som tillfälligt delar med sig av sin vardag hos oss på Lovely Life.

Senaste från Lovely Guest

Skapa en inbjudande läshörna med modern eldstad

Lugnande hemmametoder för harmoni i hår och själ

En guide till sommarens fräscha smaker

Res på safarisemester i Afrika med Albatros

Personliga studentskyltar: Ett minnesvärt sätt att fira examen i Sverige

De största inredningstrenderna för 2025 du inte vill missa

Senaste från lovely life

Inspiration
Viktoria Holmgren

Kattungarna letar sina nya hem!

kattungar.kittens.cats.lovely.life.viktoria.holmgren.photography.finaste.katter
LL Favoriter
Viktoria Holmgren

Världens finaste kattungar

kattunge.viktoria.holmgren.lovely.life.kittens
Livet
Viktoria Holmgren

Sigrids kattungar!

Blommor
Linnea

BLOMSTERPRESSEN – ett blomstrande nyhetsbrev

Uncategorized
Linnea

En liten uppdatering

Inspiration
Linnea

Syr och stylar en bröllopsoutfit av en gardin

LL Favoriter
Sofia Lindqvist

Ett blommande Raseborg

Dukning
Louise Bondebjer

Dukning
Louise Bondebjer

Vårvinterfrukostar som gör gott!

Här hittar du olika gästbloggare som tillfälligt delar med sig av sin vardag hos oss på Lovely Life.

Senaste kommentarer

  • Kirsty Baker om En helt ny hall
  • Lisa Wickström om Välkommen in i mitt gröna kök
  • Agnetha Nordqvist om BLOMSTERPRESSEN – ett blomstrande nyhetsbrev
  • productos virales tiktok anita om En guide till sommarens fräscha smaker
  • Emma om Våra gröna fönster och nya dörr