I slutet av förra året blev jag tillfrågad av Leksands knäckebröd om jag ville vara med i deras kampanj Knäckepaus. Jag tackade såklart ja direkt, då jag gärna är en ambassadör för Dalarna. Dessutom tycker jag att det är väldigt viktigt att ta pauser i vardagen. Det är något jag själv försöker göra så ofta jag kan, för mitt eget välbefinnande. I dag när P sov middag ute i vagnen var en sån stund.
Jag fick i uppdrag att bidra med ett recept på en knäckepausmacka. Jag äter nästan alltid knäckebröd till frukost och det fanns alltid hemma då jag var liten. För mig känns knäckebröd lika mycket Dalarna som dalahästen.
Jag hade varken färsk citronmeliss eller gräslök hemma, men det gick lika bra med fryst gräslök den här gången. Det viktigaste är att inte ha i för mycket crème fraîche, och att röra om allt ordentligt. Konsistensen ska kännas som småost, om ni har ätit det? När jag var liten åkte vi till en fäbod i Dalarna där de serverade hembakat tunnbröd med egenkärnat smör och färsk småost, fortfarande bland det godaste jag ätit.
Vilan är mödan värd. Så tänkvärda ord. I dag orkade jag varken lyssna på musik eller en pod. Ibland kan det vara så skönt med bara tystnaden, att få vila hjärnan.
Receptboken Knäckepaus finns ute i matbutiker nu, men kan även beställas från Leksands Knäckebröds hemsida. Medverkar gör även exempelvis Lisa Lemke, Ylva Skarp och Wisslaren.
I samarbete med Leksands Knäckebröd.