Ett riktigt äppelår i år minsan! Vi trodde vi knappt skulle få någon frukt alls när vi beskar våra äppelträd väldigt hårt tidigt i våras men tji fick vi! Nu har vi så mycket äpplen att vi knappt vet vad vi ska göra med alla äpplen!
Jag ska ta hit någon äppelexpert tror jag som kan berätta vad det är för olika äpplen vi har på våra 8 träd. Jag har mitt favoritträd där är äpplena störst och supergoda, men vad är det för sort?
Idag fick jag och barnen sällskap av Jasmina och Belle, vi planerade lite kommande jobb innan vi gick loss ute bland äppelträden och stund senare var baket igång.
Den här äppelkakan är galet god och väldigt enkel att slänga ihop! Perfekt till sista minuten fikat. Recept hittar ni längst ner!
Äppelpaj är väl ändå bland de smarrigaste? Jag älskar att ha vaniljsås och vispgrädde till, gärna lite sirap och hackade hasselnötter också!
Det blev en riktig äppelfest såhär en vanlig tisdag!
Gulligaste små gästerna på vår lilla äppelfest!
Recept Äppelkaka:
Kaka
- 125 g smör eller margarin
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 citron (endast det rivna skalet)
- 2 ägg
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 msk mjölk
Fyll kakan med äppelbitar! Gräddas i ugnen i 175 grader tills den fått fin färg!
Recept Äppelpaj:
Fyllning
- 5 äpplen (fasta, syrliga)
- 1 dl socker
- 1 msk kanel
Pajdeg
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl socker
- 100 g smör eller margarin
Vi skivade äpplena tunt och la dom omlott i formen, visst blev det fint?
Detta inlägg har 5 kommentarer
Men åhh, vilka underbara magiska bilder Anna!!?? Och ni är ju för grymma på att baka!??
Amna! Dessa bilder är FANTASTISKA! Du är bäst!
Wow, vilka bilder! Ser så himla gott (och vackert!) ut! Jag har just fått en stor påse äpple av min svärmor, så måste nästan testa dina recept.
Hur länge behöver pajen vara i ugnen och i vilken värme?
Tack för recept! Ska se om jag kommer ihåg att köpa en citron på hemvägen 🙂