goldenmilk_gurkmejapasta_alngblondin_0211

Golden milk och sjukstuga.

För längesedan köpte jag en påse Gurkmejapulver. Hade ju liksom läst att det var väldigt nyttigt. Ungefär så. Men har aldrig vetat vad jag skulle göra av det så påsen har blivit liggandes. Men så sa min praktikant på jobbet att det var superenkelt att göra en pasta man sen kan blanda ner i tex havremjölk.

0,5 dl gurkmeja, 2 dl vatten, 2 tsk svartpeppar (hämmar nedbrytningen av kurkamin så att det stannar kvar och verkar längre i blodet). Koka försiktigt tills det blir en pasta det går snabbt! Rör sen ner valfritt, 2 tsk äkta kanel, 2 tsk kardemumma eller/och 1 tsk vaniljpulver

Annars då. Inatt vaknade mini med 40 grader feber. Från kräk till feber och snuva alltså. Never ending vabruari. Jag klunkar Golden milk så länge i alla fall.

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Malin

    Ska absolut testas, hur mkt av pastan är lagom till en mugg Golden milk?

    1. enlangblondin

      Jag tog typ en tsk, rågad! Men testa dig fram.

  2. Caroline

    Dricker en shot av gurkmeja + juice varje morgon, det känns bra i kroppen – vet ej hur stor del placebo det är men det kvittar så länge det funkar!

    1. enlangblondin

      Håller med! Så länge det känns bra i kroppen. Det är det viktigaste.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.