Undrade du lite över vad det var för god linsgryta jag åt häromdagen hos Lisa?
Jag har fått receptet och kommer definitivt tillaga den i helgen. Så himla gott med kesoblandningen med krasse, soltorkade tomater och färska körbärstomater till…
Här får du också receptet:
Du behöver – vitlöksklyftor, Ingefära, lök, röda linser, olivolja, passerade tomater, morötter, apelsin, chili, salt peppar å lite socker ev lite grönsaksbuljong.
Finhacka en gul lök å 2 st vitlöksklyftor.
Finhacka 2-3 morötter i små tärningaroch riv i ingefära Ca 1/2 dl kanske mer…Ner i en kastrull med olivolja och låt det bli lite blankt å svettigt.
Hacka ner en chili ibland tar jag med fröerna för extra hetta. Så i med 2 tjejnävar linser och ca 1 och 1/2 dl passerade tomater.
Slå därefter på vatten, ca 2-3 dl beroende på om du vill ha soppa el mer av en gryta…. Dra i lite Kung Markattas grönsaksbuljong (Bäst i test å minst skumma grejer i) ca 1 tesked. Eller smaka dig fram…
Riv i lite apelsinskal och pressa ner ena halvan. Låt sjuda 15-20 min. Låt stå en liten stund så att smakerna får vila lite.
Salta å peppra efter tycke å smak. Smaka. Ibland pressar jag i lite citron å river i citronskal oxå. Dessutom brukar jag alltid ha i en nypa socker när jag gör något med tomat i…. Klipp på något grönt som koriander, persilja el basilika och servera med något roligt tillbehör. Lycka till, kram Lisa