fikaiväxthus02

En fika i växthuset

I onsdags när jag och Harry var lediga och Lilly hade kommit hem från skolan så fick vi den briljanta idén om att göra våfflor! Det blir verkligen inte ofta och lyckligtvis så hade vi allt hemma så att vi kunde få ihop en smet. Vi har så mycket salmbär i diket vid växthuset fortfarande och nu gäller det att passa på att njuta av dem. Snart är de borta. Våfflor med grädde och färska salmbär är ju inte illa alls.

Först dukade jag upp fint i köket till oss, men sen kom vi på att vi kanske skulle passa på att inviga växthuset? Liksom en som för-invigning och känna lite på hur det känns att få sitta därute och fika? Inför vad som komma skall liksom. Och herregud, myset där! Jag njöt i 110 av solen, de ljumma vindarna och platsen. Vi dukade upp lite mysigt på stengolvet och slog oss ner på varsin stor kudde. Barnen hann jag knappt få en bild på, så snabbt var våffel-mumsandet över. Jag satt där desto längre.

Har ni förresten sett att Granit har fått in sugrör gjorda i bambu? Jag köpte en påse när jag var i Stockholm nu för ett tag sedan. Kommer 4 st i en tygpåse och med en liten mini-flaskborste. Bara att diska och använda igen. Så smart ju! Här ser ni också mina absoluta favoritglas. De är enkla men med en inristad blomsterranka runt om, så fina! De som kommer såklart från min och Sandras butik Ladan. De är så goda att dricka ur! Och känns betydligt lyxigare än vanliga glas. Alldeles perfekta som saftglas och till nypressad juice till frukosten. Här hemma använder vi dem till allt.

Nu längtar jag ännu mer efter att växthusdelen skall komma på plats. Om det ens är möjligt. Det är nästan så jag tror jag spricker! Håll tummar och tår på att det snaart dyker upp! Det vore ju så härligt att få känna på myset där inne innan det blir alldeles för kallt ute.

2
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny