julstjarnarosadiy01

Årets DIY-julstjärna är rosa

Förlåt att jag redan nu härjar med mina julstjärnor, på tok för tidigt egentligen. Men något måste en ju göra i novembermörkret, haha. Mitt julpysslande har gått totalt överstyr i år, jag är fullt medveten om det. ? Och november har bara börjat, så en undrar ju hur detta skall sluta?

När jag pysslar så handlar det mest om utmaningen i att se om jag kan lyckas. Jag kan lägga ner orimligt många timmar på att få en liten detalj att bli som jag vill ha det. Då och då blir jag faktiskt lite trött på mig själv..

Att pyssla julstjärnor är något jag gjort de senaste två åren. Så därför känns de numer som en tradition och måste därför bara göras. Minst en varje år. Fast det blir sällan bara en. Just för tillfället har jag sisådär 4 st igång ? Det är ju det där med begränsningar… Låt oss se om jag lyckas färdigställa dem alla eller åtminstone någon innan julen är över, haha ?

I ett tidigare inlägg skrev jag om årets julstjärna. Jag spekulerade bland vilka vi stött på de senaste åren på Instagram och kikade på vilka som tycks vara populära i år. Och funderade på vilken som skulle bli årets instagram-stjärna? Jag själv skulle nog tippa på denna rosa stjärnan från Ellos, som årets julstjärna.  Som dessutom redan tycks ha sålt slut.

Tro’t eller ej, men jag har faktiskt redan fått ihop min första julstjärna! Den blev såklart just denna rosa. Tycker den är så himla fin, men framförallt så var jag så himla nyfiken på att se om jag skulle lyckas få ihop en liknande. Jag kallar den ”man tager vad man haver-julstjärnan”. För sånär som på en tub Karlssons klister, så är den helt gjord utav återbrukat material. Kan ni gissa vad den är gjord utav?

Jag skall inte hålla er på halster ?Den är gjord utav gammal tapet och överbliven målarfärg. Ja, man tager vad man haver, helt enkelt.

Lite klurigt är de ju att utifrån en bild knåpa ihop något liknande. Det hade varit enklare om jag hade ett befintligt ex att kolla på. Men vad är utmaningen i det liksom? ? Jag tycker den blev himla fin. Jag gillar att jag fick till det lite sipprande ljuset mellan blomlagren också. Så att den inte bara är fin att titta på, utan också lyser väldigt vackert.

Jag tror den hamnar här i barnens rum, färgen på stjärnan passar fint emot ”Thistle”-tapeten därinne. Så check på en julstjärna! Det är det något alldeles visst med julpyssel, visst?

Och jisses så glad jag blir om ni klickar på det lilla hjärtat här nere, på de inlägg ni gillar!

356
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Nina

  Kommer det en beskrivning på den vackra stjärnan?
  Mvh Nina

  1. Linnea

   Roligt att du gillar den! Jag har inte hunnit göra en beskrivning på den ännu, men låt oss hoppas att jag hinner innan julen är här. ???

 2. anna

  ja herregud vad fint!! du ar en stjärna pa det har!!…

  1. Linnea

   Mn åh! Så glad du gör mig! Tack snälla du! ????

 3. Sååå fin!!! Skulle också gärna vilja ha en beskrivning, blir så sugen på att prova själv! Pleeeease…

  1. Linnea

   Åh tack! Så roligt att du gillar den! Jag har inte hunnit sno ihop en beskrivning än, men hoppas kunna hinna innan julen är här ? En är ju inte hemma när det är dagsljus och fotovänligt tyvärr..

 4. Lin

  Åh my!! Gaaaaaalet fin! ??

 5. Anette

  Sååå fin!! Kommer Du bjuda på en beskrivning ? ?⭐️

  1. Linnea

   Så roligt att du gillar den! ? Tack så mycket! Jag har inte hunnit sno ihop en beskrivning än, låt oss se om jag hinner innan julen är här. Hoppas det!

 6. Maria

  Vad använder du för material i din magiskt fina julstjärna? Kan du inte lägga upp beskrivning så att en “dumskalle” som jag fattar?

  1. Linnea

   Hej! Det kommer en liten beskrivning på denna, jag skall bara få lite tid och skriva klart det och fota lite. Jag har använt mig av gammal tapet som jag målat med vanlig målarfärg till denna julstjärna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.