gasolkamin02

Varmt i växthuset med gasolkamin

Inlägg i samarbete med Gasoltuben 

Häromdagen bjöd vi in grannarna på glögg, lussebullar och pepparkakor i växthuset. De hade nämligen inte ännu sett hur det hela blev, eftersom de vanligtvis bor på fastlandet men nu var på ön över julen. Och ja, det var riktigt kallt ute, så pass att första snön singlade ner samtidigt. Så det var verkligen tur för oss att den värmande gasolkaminen ”Provence från Gasoltuben hade anlänt och kunde värma upp växthuset tillfälligt.

Kaminen har smidiga hjul att man enkelt kan flytta runt den.

Eftersom vårt växthus är helt i glas så är det lite knepigt att sätta in en vanlig kamin. Går gör det ju, men det blir ju ett rätt stort projekt av det hela. Därför är denna gasolkamin perfekt! Den drivs som sagt på gasol vilket gör att den inte behöver någon skorsten. Men mysfaktorn är ändå lika hög, eftersom det brinner synliga lågor precis som hos en vanlig kamin. Dessutom är den på hjul och kan flyttas runt varsomhelst. Den är till och med godkänd för inomhusbruk. Så för alla som har en kamin-längtan, men inte kan/får av olika skäl sätta in en, är denna gasolkamin lösningen!

Jag älskar att den är så gedigen i rejält gjutjärn, vilket gör den riktigt snygg. Gjutjärnet gör att den håller värmen mer effektivt dessutom. Jag tror det kommer bli toppen i vår och in på höstkanten. Nu såhär års blir det inte att vi hänger ute i växthuset överdrivet mycket. Men det går, någon gång då och då, som häromdagen. Men så fort vårtecknen börjar dyka upp så kommer vi nog garanterat flytta ut! Jag tror det här kommer bli vår plats här hemma. Som vi kommer hänga här!

För att gasolkaminen skall efterlikna en vanlig braskamin brinner lågor upp mellan det som ser ut som vedträ-lookalike.
4
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.