Magiska vita ”Mother of Pearl” och Slöjsilja i rabatten förra sommaren

Checkar av blomlistan


Redan i slutet av sommaren skrev jag en blomlista, en lista över blommor som jag vill odla till kommande sommar. Och den har fyllts på kontinuerligt. Jag sparade så många frön jag bara kunde utav de blommor jag odlade förra sommaren så att jag skulle kunna satsa på att köpa andra sorter i år.

”Mother of Pearl” vallmon är magisk i sina olika  nyanser

Häromdagen gick jag helt banans vid fröhyllan på Granngården. Egentligen skulle jag bara in lite snabbt för att handla kaninmat, men kunde inte låta bli att stanna vid den dignade fröhyllan i början av butiken. Studsade glatt ut med massor utav frön som stod på min blomlista.

Magiska vita ”Mother of Pearl” och Slöjsilja i rabatten förra sommaren

Jag är riktigt pepp på att få börja förså! I år har jag växthuset dit jag tänker att mina små blomsterbebisar kan få flytta ut när det börjar bli lite varmare ute. Det känns skönt att fönsterbrädorna kanske kommer räcka till i år.(Eller?) Kanske finns det en risk att det kommer bli trångt på fönsterbrädorna redan innan omskolning i år 🙈

Här har ni en lista över de blommor jag köpt och samlat på mig;

Lin. Den är inte bara vacker när den blommar, utan minst lika vacker som torkad.

Slöjsilja. Stunsen i denna blomma kan vara det vackraste som finns.

Jungfru i det gröna. ”Persikan Jewels” och ”Mulberry Rosé”. Skir och spretig. Ser nästan lite ”levande” ut? Den är dessutom också väldigt vacker som torkad blomma.

Stockros. Jag köpte mig en mixpåse. Så pampiga ju!

Blomstermorot Dara”

Rosenskära. ”Double click”, ”Daydream” ”Early summer” ”Double click snow puff”

Vallmo ”Pionvallmo” ”Lilac Pompoms” ”Mother of pearl” ”White Cloud” ”Coral reef” ”Royal wedding” Tror inte man kan odla för många vallmo! 

Ringblomma ”Bronzed Beauty”

Luktärt. Såklart! Har två sorter sparade från ifjol.

Svartöga.
 ”Alba Oculata” Jag älskar klätterväxter och svartöga är en väldigt vacker sådan.

”Café au lait”-dahlian är nog det pampigaste jag sett!

Ja, och så råkade jag klicka hem en beställning på några dahlior också.. Låt oss hoppas att de knölarna jag köpte i fjol klarar vintern.

Visst känns det som att det kommer räcka till? Haha! Låt oss hoppas att jag har tålamod med all omskolning sen senare. Man kan ju lätt bli lite överpepp såhär års, när allt är grått och blött och man bara suktar efter grönt och fågelsång. Oj, så jag längtar efter en prunkande trädgård framför växthuset och massor med blommor att kunna plocka in! Tycker ni att jag missat någon fin blomma på min lista? Skriv gärna det i kommentarerna och kom ihåg att klicka på det lilla hjärtat här nedan 🍃

13
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.