garden_gotland01

I vårt trädgårdsland

Tiden nu. Jag har lite gått in i både semestermood och jobbmood, samtidigt. Sommaren innebär extra mycket jobb i butiken för mig och det är svårt att få någon sammanhängande semester. Så varje ledig dag försöker jag få lite semester och sommarkänsla. Och sommarkvällarna just ska man ju inte skoja bort. Häromdagen cyklade vi ner till bryggan som ligger 5 minuter bort med cykel. Där åt vi picknick och njöt av havet, det är sommarnjut på riktigt!

Helst av allt så hänger jag i trädgården. Tidigt om morgnarna tassar jag ut i morgonrock och bara fötter. Drar lite Vävald, som vi säger här på ön (på svenska; Åkersvinda) som tycks växa upp ny varje dag i trädgårdslandet. Jag lovar att man kan se det växa, så snabbt växer det.

Dags att håva in belöningen

Äntligen är det skördedags i trädgårdslandet. Och som det prunkar där i just nu! Potatisen blommar och alltså så är den färdig. Rädisorna är snart överfärdiga, salladen likaså. Nu gäller det att hänga med.

Finns det något finare än en brunbränd barnnacke, skitiga sommarknän och ruffsigt sommarblekt hår?

Det är första gången våra jordgubbsplantor levererar såhär mycket jordgubbar.
Ställningen till jordgubbarnas lilla trekant svetsade maken ihop utav armeringsnät härom året.

Jordgubbarna har vi plockat av en stor skål utav. Som vi såklart åt tillsammans med glass och kortspel. Och mer finns det! Jag känner mig så rik på godheter just nu.

Ett runt trädgårdsland

Vårt trädgårdsland är en stor cirkel, på ca 5 m i diameter. Med hjälp av marksten så är det indelat i 6 st trekanter och en cirkel i mitten. Det är flera år sedan vi anlade det och det är så härligt att kunna gå ut och plocka det man önskar nu den här tiden. Det är också lite lagom att rensa ogräs en trekant i taget. 

Aldrig har trädgårdslandet varit så frodigt som i år. Det beror säkerligen på att vi ännu inte har bevattningsförbud och att det inte har varit lika torrt som föregående år.

Varje trekant har sin egna lilla odling, som jordgubbar, kryddor eller potatis. I år har jag petar ner två sorters potatis, rädisor, rödbetor, sockerärtor, ruccola, plocksallad och rödlök. Återkommande varje år finns där; smultron, jordgubbar, persilja, gräslök, salvia, krusbär, oregano, timjan och så citronmelissbusken som har gått hel jäkla bananas i år. I mitten har jag satt lite luktärter i hopp om att de skall klättra upp för det rostiga växtstödet. De är på god väg!

Är det något särskilt ni undrar över om vår trädgård? Fråga på bara! Annars så skulle jag bli jätteglad om ni trycker på lilla hjärtat här nedanför 🙏🏻

8
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.