skord_vaxthus02

På kvällstur i växthuset

Varje sommar förundras jag lite över stöket som blir inomhus. DET. GÅR. INTE. ATT. HÅLLA. ORDNING. Det är rakt omöjligt! Imorgon fyller Lilly 9 år år och trots att maken har städat här hemma så är det liksom saker överallt. Tre blöta handdukar på altangolvet, fem i badrummet och två i vardagsrummet. Minst. Och alla halvt-påbörjade projekt som sprider ut sig lite över allt; en skål som gått i bitar och skall limmas, en gigantisk tvätthög som skall vikas. Osv osv. På sommaren är vi kanppt inomhus, det finns så mycket roligare saker att göra. Men ändå så hinner en tydligen stöka ner. Jag får helt enkelt försöka svälja stöket lite inför morgondagens 9-års kalas, för jag har fullt upp med bakning och att vara trött efter en lång jobbdag. Att svälja stök borde en kanske göra lite oftare. Om jag lyckas med det den här gången återstår ännu att se…

Det är inte bara vi som trivs här i växthuset. Katten Gose smiter in så fort någon av oss är där.

Men att ha ett ställe som det här att fly ut till, är verkligen inte dumt när en inte längre orkar stöket inne. Hit ut flyr jag mer än gärna. Vattnar lite och tittar till. Tomaterna stormtrivs som ni ser, ja nästan lite för mycket. De växer precis överallt och jag hinner varken med att ta ”tjyvar” eller binda upp. Men jag har en känsla att att vi kommer kunna bada i tomater sen. Och lyckan i det!

Några tomater ramlade av när jag band upp tomaterna.

Första året med gurka

Dessutom så har min lilla gurkplanta äntligen tagit sig. Och nu är det gurkor på gång! Det är första gången jag ger mig på att odla gurka och min gurkplanta som jag fick av svärmor har länge sett lite ledsen ut. Kanske tyckte den omplanteringen var lite jobbig. Eller så planterade jag ut den lite för tidigt. Men nu är det så pass att det kommer gurkor på den! Lycka!

Nu är det dags att skörda kryddor mm i trädgårdslandet. Jag ser till att torka mynta och citronmeliss i massor till kommande ruggiga höstdagar, tillsammans blir de det godaste teet!

Alla andra år har jag haft tomater i krukor utomhus, men de brukar ha blivit hårt åtgångna av blåsten. Och här har det stormat i flera dagar nu, så jag kunde inte vara mer glad över vårt lilla växthus. Det är SÅ skönt att inte behöva kånka runt och söka skydd för tomatplantor hela tiden.

Ja, det här stället är verkligen guld värt. Mitt lilla happyplace. Ifjol hade vi precis börjat gräva ur för växthuset den här tiden. I år håvar vi in belöningen efter allt jobb det innebar att bygga detta ställe. Vill ni se lite från hur det gick till när vi byggde vårt växthus så kan ni läsa mer om det HÄR och HÄR. Och i stories på min instagram hittar ni hela byggprocessen under fliken ”växthus”. Superkul att se såhär i efterhand, tycker i alla fall jag! 😆

 

9
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Ingrid Wenell

  Helt underbart fint!

 2. Alicia Sivert

  Ååh, jag förstår verkligen att detta är ditt happy place. Blir alldeles rofylld av bilderna, men också pirrig. Vill kila in där och förlora mig i tomatplantor och ljusinsläpp.

  1. Linnea

   Åh men tack snälla du! Jag önskar jag hade kunnat bjuda dig på en fika där, mitt i tomat-prunket!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.