I söndags regnade det hela dagen mer eller mindre och jag var så orimligt rastlös. Men eftersom det snart vankas kalas här hemma för Harry, så kom jag att tänka på att ett bak kanske inte hade suttit fel. Det blev två varianter av hallongrottor, en klassisk med hallonsylt och så snodde jag ihop en sats Lemon curd (receptlänk) som jag fyllde grottorna med. Jag blev tvungen att provsmaka en i morse och de blev verkligen sååå goda med citron! Har ni inte testat det, så är det verkligen ett tips. Nu har jag en massa lemon curd kvar i kylen som jag undrar vad jag hitta på för smarrigt med. Har ni något tips?
Receptet på hallongrottor;
4 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gram smör
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt smöret i små bitar och arbeta snabbt ihop i tex en matberedare. Låt degen sedan vila en stund i kylen för att bli lättare att hantera. Forma degen till valnötsstora bollar och lägg i små bakformar/muffinsformar. Gör en fördjupning med tummen mitt i degbollen och fyll med hallonsylt eller lemon curd. För att få stjärnor som jag har gjort här på bilderna, så gör hålen med hjälp av en citronpress. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
Jag älskar att prova nya saker när jag bakar (vilket dock oftast bara blir till födelsedagar..) så jag har planer på att testa Fridas ”Mjuka chokladkakor med dumle” och Lindas ”Havrecookies” . De verkar båda så smarriga!
Om du gillar inlägget så blir jag så väldigt glad om du trycker på det lilla hjärtat här nedan. Det betyder massor!