Hoppa till innehållet

Samarbeta med lovely life?

Maila oss för kontakt
Sök
  • HEM
  • Inredning

    Mina handgjorda blomsterlampor

    kattunge.viktoria.holmgren.lovely.life.kittens

    Sigrids kattungar!

    BLOMSTERPRESSEN – ett blomstrande nyhetsbrev

    En nyårsdukning i blått

  • Inspiration

    Mina handgjorda blomsterlampor

    Kattungarna letar sina nya hem!

    kattunge.viktoria.holmgren.lovely.life.kittens

    Sigrids kattungar!

    Syr och stylar en bröllopsoutfit av en gardin

  • Blommor

    Mina handgjorda blomsterlampor

    BLOMSTERPRESSEN – ett blomstrande nyhetsbrev

    Vårblommor och kenzan

    En nyårsdukning i blått

  • Recept

    När ramslöken blommar…

    Bland pappriga rosenskäror

    En betydelsefull Påskmåltid!

    Frukostnjut bland snödroppar & nybakade müslibröd!

  • BLOGGAR
  • oM OSS
  • BLOGGA HOS OSS
granola1
Bild av Louise Bondebjer

Louise Bondebjer

CitrusTider & ljummen Müsli!

  • januari 16, 2024
  • 2:35 e m
  • ÄTA, Dukning, Recept

God fortsättning på det nya året! Det kändes som en lång och skön ledighet över jul & nyår. Efterlängtat med paus från allt kul ståhej som vardagen innefattar. Inte nödvändigtvis så att lugn råder ledigheten igenom, men skön känsla av soft häng – hemma hos oss, med storfamiljen och med vänner! God mat & och återkommande bakning är höjdpunkter såklart, precis såsom promenader, långa långa! Äntligen vände vädret till slut i Skåne- från evigt regn och rusk till klara solskensdagar med hög luft, flera minusgrader och till och med lite snö i pulkabacken – YES! Ett helt annat otroligt vackert landskap bjuds vi då på!

granola3 scaled CitrusTider & ljummen Müsli! granola1 scaled CitrusTider & ljummen Müsli!

Vintertid är Citrustider! Om det är ngn gång under året som apelsiner och blodapelsiner är så där otroligt söta och goda och lagom syrliga så är det just precis NU! Jag är mycket förtjust i små små apelsiner, övriga familjemedlemmar vill ha de allra största apelsinerna! Vi äter dem i klyftor till maten, som topping på den krämiga yoghurten, som mormors marmelad på frukostsmörgåsen och i varierande fruktsallader… no limits egentligen! En av de godaste julklapparna blev en box med min kompis egengjorda såå goda smakrika äppelmust, från hennes alldeles egna trädgård! Hur gott- den är just öppnad och kommer följa mig månaden ut;)

granola2 scaled CitrusTider & ljummen Müsli!

Min skafferilåda med fröer, nötter, mjöl och lite av varje behövde en översikt och tömning! Vad passar då bättre än att göra en stekt müsli smaksatt med kokosolja, kardemummakärnor och pekannötter, bland annat. Att lägga den nystekt, ljummen på grekisk yoghurt i sällskap med saftiga apelsinskivor – GOTT- perfekt till såväl, frukost, lunch, som till mellanmål eller middag nu i januari! De hela kardemummakärnorna får inte missas, inte heller den lilla nypan flingsalt…

Receptet behöver inte följas till punkt och pricka- ta lite av vad som finns hemma;)

VINTERNS LJUMMA MÜSLI

1 generös glasburk

3-4 msk kallpressad kokosolja

6 dl havregryn

2 tsk hela kardemummakärnor

1 dl solroskärnor

1 dl pumpakärnor

1 dl rostade hasselnötter, delade

1 dl pekannötter, delade eller hela

1/2 dl chiafrö

1/2 dl linfrö

flytande honung

flingsalt

GÖR SÅ HÄR

Ta fram en rymlig stekpanna och klicka ner kokosoljan, låt det smälta och tillsätt sedan havregrynen. Stek en stund så att de får lite fin färg. Tillsätt därefter frön, nötter och kardemumma och blanda om- låt steka ihop under omrörning i ca 15 minuter tills den får färg och har fått rostad smak. Ringla önskad mängd flytande honung över, blanda om- låt stekas några minuter till & smaka till sist av med lite flingsalt. Låt svalna i stekpannan- häll på glasburk!

ÄT, NJUT, BEHÅLL SJÄLV eller GE BORT!

granola4 scaled CitrusTider & ljummen Müsli!

Må väl & heja oss i ”mysiga” Januari!
Kraam

Lämna ett svar Avbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Bild av Louise Bondebjer

Louise Bondebjer

Louise driver bloggen "Lisa på landet" och bor i byn Skumparp strax utanför Malmö med sin man & 4 barn. Till vardags arbetar Louise som frilansande matkreatör, kokboksförfattare och utför varierande uppdrag kring Mat & Måltid. Louise ser det vackra i var säsong och njuter av att dekorera sina måltider med årstidens guldkorn! Här kommer goda vardagsrecept att bjudas på och en hel del hembakat! Välkommen! Kontakt: louise.bondebjer@googlemail.com Instagram: louisebylisapalandet & tea_storiesbybondebjer Hälsning Loouise

Senaste från Louise Bondebjer

Vårvinterfrukostar som gör gott!

Matlagning & Siciliensol!

Väninnefrukost, boksignering Matlagningsworkshop!

När ramslöken blommar…

En betydelsefull Påskmåltid!

Senaste från lovely life

Blommor
Linnea

Mina handgjorda blomsterlampor

Inspiration
Viktoria Holmgren

Kattungarna letar sina nya hem!

kattungar.kittens.cats.lovely.life.viktoria.holmgren.photography.finaste.katter
LL Favoriter
Viktoria Holmgren

Världens finaste kattungar

kattunge.viktoria.holmgren.lovely.life.kittens
Livet
Viktoria Holmgren

Sigrids kattungar!

Blommor
Linnea

BLOMSTERPRESSEN – ett blomstrande nyhetsbrev

Uncategorized
Linnea

En liten uppdatering

Inspiration
Linnea

Syr och stylar en bröllopsoutfit av en gardin

LL Favoriter
Sofia Lindqvist

Ett blommande Raseborg

Dukning
Louise Bondebjer

Louise driver bloggen "Lisa på landet" och bor i byn Skumparp strax utanför Malmö med sin man & 4 barn.
Till vardags arbetar Louise som frilansande matkreatör, kokboksförfattare och utför varierande uppdrag kring Mat & Måltid.
Louise ser det vackra i var säsong och njuter av att dekorera sina måltider med årstidens guldkorn!
Här kommer goda vardagsrecept att bjudas på och en hel del hembakat!
Välkommen!
Kontakt: louise.bondebjer@googlemail.com
Instagram: louisebylisapalandet & tea_storiesbybondebjer

Hälsning Loouise

Senaste kommentarer

  • Carina Bloom om Kattungarna letar sina nya hem!
  • Mina handgjorda blomsterlampor - Lovely Life om BLOMSTERPRESSEN – ett blomstrande nyhetsbrev
  • Kirsty Baker om En helt ny hall
  • Lisa Wickström om Välkommen in i mitt gröna kök
  • Agnetha Nordqvist om BLOMSTERPRESSEN – ett blomstrande nyhetsbrev