RECEPT.
Sommarens godaste dessert? Pavlova med lemoncurd och jordgubbar såklart!
INGREDIENSER, 4 portioner:
Marängbottnar:
3st äggvitor
3dl strösocker
1tsk citronsaft
2tsk maizena
Fyllning:
Lemoncurd.
Vi valde vi att ta den enkla vägen och köpa färdig men vill du göra egen gör du självklart det.
Garnering:
3dl vispgärdde
Jordgubbar eller andra färska bär/frukter
Mynta och/eller citronmeliss
Smultronblommor
SÅHÄR GÖR DU:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa upp äggvitorna till marängbottnarna riktigt hårt, bunken skall gå att vända upp och ner.
- Tillsätt sockret och citronsaften och vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar. Blanda i maizena.
- Portionera ut 8st klickar med marängsmeten på bakplåtspapper och platta till lite.
- Grädda och sänk efter 15 minuter värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.
- Ta ut och känn på marängen, den ska vara hård utanpå och krämig inuti. Om den verkar för mycket krämig, grädda 10–15 minuter till. Låt svalna på galler.
Nu börjar det roliga! Placera ut marängbottnarna på assietter och lägg på cirka 1-2 msk lemoncurd och en klick grädde.
Placera sedan en till marängbotten på och toppa med grädde och färska bär. Denna gången valde vi jordgubbar men det går att variera i det oändliga.
Lite mynta eller citronmeliss är gott på och så några smultronblommor för syns skull.
Sommar på en assiett! Smarrigt som tusan.