Vi har fått höra så mycket gott om Solhaga Stenugnsbageri så vi kände att vi var tvungna att ta oss dit för att smaka deras bakverk och kika på miljöerna.
Vi klev in i det gamla uthuset och hamnade nog i brödhimlen. Här bakas surdegsbröd och söta bakverk på lokala råvaror i den vedeldade stenugnen. Här är den goda smaken viktigast, därför används inga tillsatser eller halvfabrikat. Allt är färskt och bakas här på plats.
Vi beställde och slog oss ned i den skuggiga bersån.
Den godaste kardemummabullen vi någonsin ätit konstaterade vi i kör!
Efter vår lunch- och fikastund i den vackra trädgården gick vi för att kika in i bageriet och tacka så mycket för oss.
Varsin limpa levain fick såklart följa med hem och vi kan meddela att även den smakade utsökt. Kika in på Solhagas hemsida för att läsa mer dess historia och missa inte ägarinnans blogg, Sara Bakar.
ÅGATAN 2
311 68 Slöinge