Ur högtalarna strömmar skön latinsk musik vilket är det första tecknet på att Indio Kitchen inte är ett traditionellt sushiställe. Här serveras nämligen nikkei, som är ett slags crossover-kök som uppstod när japaner invandrade till Peru för över hundra år sedan. Nikkei är alltså resultatet av den prägel som deras ättlingar satt på det peruanska köket.
Och man måste ju säga att den japanska sushin blandar sig väl med peruanska rätter som ceviche. Enkelt sagt skulle man kunna kalla nikkei kryddstark sushi. Nikkei är väldigt hett just nu och sveper över de europeiska storstäderna med storm. Här i Stockholm hittar ni nu alltså nikkei hos Indio Kitchen på Kocksgatan 52 på Södermalm. Indio drivs av produktionsbolaget med samma namn vars lokaler ligger strax bakom restaurangen.
Vi började med misosoppan som istället för tofu har lime och rödlök och sedan provade vi både cevichen och en mix av sushi.
Av: Ulrika Randel och foto: Amelia Widell