RECEPT.
Vid vårt senaste besök hos Lisa Burenius blev vi bjudna på varsin kopp av ”Lisas hopkok” som var himmelskt gott. Vi fick receptet och tänkte dela vidare det här.
För att göra en gryta behövs:
1 rejäl bit ingefära
1 vaniljstång
5 kanelstänger
5 nejlikor
1 näve kardemummakapslar
1/2 chili
skal från en apelsin
vatten
Såhär gör du:
Skiva ingefäran, chilin och skala av det allra yttersta från apelsinen. Dela vaniljstången på längden och ha i alltihop i en gryta tillsammans med kanelstänger, kardemummakapsalarna och nejlikorna.
Fyll på med vatten och låt koka upp under lock.
När det kokat upp ska det dra i några timmar för att alla smaker ska sätta sig, helst på en sval plats.
Men vi var ivriga och villa provsmaka med en gång och det går såklart lika bra.
När drycken fortfarande är varm är det himla gott att ha i honung.
Och en skvätt mandelmjölk.
Prova du också! Drycken ska tydligen vara extra bra för immunförsvaret och det är ju väldigt passande såhär i förkylningstider.