God, enkel och prisvärd vardagsmat är vi många som letar efter. Speciellt så här i slutet av januari! Ett av våra favoritrecept på just ett sådan kommer från kreativa duon Babes in Boyland – och är en quinoasallad med ugnsrostad sötpotatis och rödbetor. Servera den gärna med lite halloumi och en enkel dressing med honung och citron. Så gott!
Quinoasallad med ugnsrostad sötpotatis och rödbetor
Ca 4 port
Du behöver:
4 dl röd quinoa
2-3 små sötpotatisar
3 rödbetor
3 sommarlök
150 gram brytbönor
100 gram babyspenat
2 msk neutral olja
koriander (går att välja bort)
salt och peppar
Gör så här:
Koka quinoan efter anvisning på paketet. Ställ åt sidan. Skala och skär sötpotatisen och rödbetorna i pitar. Lägg dem på en plåt och vänd runt med olja och lite flingsalt. Rosta i mitten av ugnen på 250 grader Celsius i ca 15 min (känn efter att de är mjuka rakt igenom). Halvera sommarlöken och lägg dem tillsammans med brytbönorna i en mindra ugnsfast form. Ringla över lite olja. Rosta i mitten av ugnen på 200 grader Celsius i ca 10-15 minuter (håll koll på brytbönorna så de inte bli för rostade).
Blanda quinoan, de rostade grönsakerna och babyspenat i en stor skål. Garnera med lite koriander. Servera med halloumiost, dressing och lite pumpakärnor.
Blanda quinoan, de rostade grönsakerna och babyspenat i en stor skål. Garnera med lite koriander. Servera med halloumiost, dressing och lite pumpakärnor.
Smaklig måltid!
Foto och recept av Babes in Boyland som består av stylist Nathalie Myrberg och fotograf Matilda Hildingsson.