RECEPT: MINIPAVLOVA.
Börja veckan med stil! Här kommer ett tips på en väldigt god och enkel dessert att festa till vardagen med; minipavlova. Här toppas en krämig maräng med grädde, bär och pistagenötter. Hur gott som helst!
Minipavlovas med björnbär och pistage
ca 9 st
Du behöver:
3 äggvitor, rumsvarma
3 dl strösocker
1 tsk pressad citronsaft
1 msk maizena
Topping
Grädde
Björnbär (eller valfria bär)
Pistagenötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna i en rostfri bunke tills de blir vita och fasta. Det tar ca 3 minuter. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills smeten blir glansig. Rör ner maizena. Spritsa eller klicka ut marängsmeten på ett bakplåtspapper. Bottnarna ska vara ca 10 cm i diameter. Grädda i ca 15 minuter. Dra sedan ner värmen till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Låt marängerna svalna och toppa sen med vispad grädde, björnbär och pistagenötter.
Foto: Matilda Hildingsson/Babes in Boyland
Matstyling: Nathalie Myrberg/Babes in Boyland