RECEPT: ITALIENSKA MANDELKAKOR.
Sugen på något enkelt och gott att bjuda på i påsk? Vår bloggare Lisa Lemke bjuder på ett av sina favoritrecept; Italienska mandelkakor. Sega, goda OCH enkla. Det låter perfekt om du frågar oss!
Italienska mandelkakor
ca 25 kakor
200 g sötmandel
1 1⁄4 dl strösocker
2 st bittermandel
1 1⁄2 msk amaretto (mandellikör)
2 äggvitor (från ägg modell mindre)
florsocker
Värm upp ugnen till 200 grader. Mal mandel (och bittermandel) eller kör den i en matberedare med knivtillbehör i ett par minuter. Blanda mandeln med socker i en bunke. Rör ner likör och en äggvita i taget. Smeten ska vara lite väl kletig beroende på hur stora ägg du använder, men är den väldigt svårarbetad kan du tillsätta lite vetemjöl.
Häll ut florsocker i en djup tallrik. Forma cirka 1 matsked av den relativt kletiga smeten till en lite slarvig kula och rulla den i florsockret.(lite slarvigt sådär) Upprepa med resten av smeten och lägg kulorna glest på ugnsplåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–16 minuter. Kakorna ska ha fått fin färg men vara lite sega i mitten.