RECEPT; CITRONKAKA MED VALLMO
Våra bloggare Babes in Boyland har bakat en otroligt god citronkaka med vallmo som vi tycker passar perfekt i helgen. Därför bjuder vi här på receptet så att ni också kan prova den!
Du behöver:
125 g rumsvarmt smör
1 msk finrivet citronskal
3 dl socker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl filmjölk (3 %)
3 msk färskpressad citronjuice
3 msk blå vallmofrön
finrivet citronskal till garnering
smör och ströbröd till formen
Glasyr:
1 dl florsocker
1 msk färskpressad citronjuice
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och bröa en form, ca 2 liter.
Vispa smör, citronskal och socker poröst i en bunke med elvisp. Vispa ner 1 ägg åt gången.
Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke.
Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Rör sist ner filmjölk, citronjuice och vallmofrön. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter, kontrollera med sticka. Låt vila 5 minuter i formen innan den stjälps upp. Låt svalna.
Glasyr: rör ihop ingredienserna till glasyren. Ringla den över den avsvalnande kakan.
Garnera med lite finrivet citronskal.
Foto av Babes in Boyland, recept via ICA.