RECEPT.
Vill du testa ett knäckebröd helt utan gluten som dessutom är superenkelt att baka? Då måste du prova receptet på glutenfritt fröknäcke av Babes in Boyland. Fantastiskt gott till såväl frukost som till ostbrickan.
Glutenfritt fröknäcke
En ugnsplåt
3,5 dl Ekologisk frömix från Garant
(Alternativ 1 dl sesamfrö, 1 dl pumpakärnor, 1 dl solroskärnor, 1/2 dl hela linfrö)
1 dl majsmjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30×40 cm. Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten. Låt svälla ca 15 minuter. Bred ut smeten tunt på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 1-1½ timme. Drag över bakplåtspappret med knäcket på ett galler och låt svalna.
Foto och recept av Babes in Boyland.