I helgen så gjorde vi scones med hallon och kardemumma till mellis. Jag tycker att scones är ett sånt bra mellanting mellan fikabröd och matbröd, snabbt och lätt att slänga ihop också. Efter timmar av utelek så landade vi här i värmen med kaffe och nybakt vid tre-tiden.
8 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl farinsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
en näve frysta hallon
stött kardemumma
ägg och farinsocker till pensling
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, kardemumma och farinsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Vispa sen samman ägg och mjölk. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg. Gör 12 st bullar av degen, peta ner de frysta hallonen i mitten och nyp ihop degen över dem igen. Smörj eller klä muffinsformen med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över farinsocker. Grädda dem tills de får en gyllene färg i cirka 10-15 minuter, lite beroende på din ugn.
Detta inlägg har en kommentar
Pingback: Mitt februari - Plåthuset - Plåthuset