Hej och hoppas att ni har haft en fin helg! Här i köket doftar det gott av sommarblommor från alla små brokiga buketter som Harry plockar in <3 Galet varmt alltså, för oss har det blivit några vändor till stranden. Olika stränder olika dagar, men här är några bilder från Slite.
Helt otroligt men inte många på stranden den här kvällen.
”Kolla mamma en regnbåge!” <3
Och äntligen har jag kunnat plockat in den första ordentliga skörden av spenat, gräslök och basilika! Att det kan kännas så lyxigt med egna grönsaker <3 Men det ligger ju mycket omsorg och väntan bakom, så det bidrar ju till känslan såklart. Spenaten blev till en sallad som serverades tillsammans med grillad lax igår kväll. Och gräslöken tillsammans med basilika fick bli pesto, jag lägger upp receptet på den lite senare i veckan!
Jag är verkligen helt ny på det här med odling och nästa år hoppas jag kunna skörda ännu tidigare. Det finns massor att lära och tur att jag har många vänner och bekanta som sitter inne på mängder av tips och kunskap : ) Sen var det ju det där i andra änden, att ta reda på det man skördar: safta, sylta, torka och frysa in undan för undan. Jag har några små idéer på vad jag skulle vilja prova i år, peston är avklarad och den tänkte jag frysa in i iskuber eftersom den bara håller 2-3dagar i kylskåp. Sedan vore det fint att göra eget örtsalt med en smak av sommar resten av året. Har du som läser några härliga recept eller idéer så skriv gärna några rader!

Lovely Life
Lovelylife.se är en av Sveriges mest lästa bloggportaler för inredning, mat och mode. Vi som bloggar är verksamma som stylister, fotografer, florister och influencers.Välkommen hit!