Här kommer receptet på pesto med gräslök och basilika som jag utlovade i förra veckan. Jätteenkelt och passar till mycket! Vi gjorde grillade knyten med lax, grönsaker, fetaost och den här peston.1 kruka basilika
0,5 dl gräslök
1 dl olivolja
2 msk rostade pumpakärnor
2 vitlöksklyftor, finhackade
1,5 dl finriven västerbottenost eller parmesan
Flingsalt, svartpeppar
Hacka gräslök och basilika, mixa sen med olja och pumpakärnor i matberedare eller med mixerstav. Tillsätt sist den rivna osten och den finhackade vitlöksklyftan och rör om. Vitlök blir nämligen besk om den mixas länge, därför tillsätter jag den finhackad på slutet. Peston håller ungefär 2-3 dagar i kylskåp och om den inte går åt så brukar jag frysa in den i iskuber för att kunna ta fram senare.
Detta inlägg har en kommentar
Jag har aldrig testat att tillsätta gräslök i pesto men det låter hur gott som helst. Det måste jag prova. Tack för tipset! 🙂