Skagenröra är bland det godaste vi vet här hemma. Det smakar alltid gott. Nu är det nyårsafton imorgon och du kanske redan planerat menyn in i detalj. Men om du önskar lite sista-minuten-inspiration så kommer här ett riktigt bra recept på skagenröra. Passar till drinken, som förrätt på smörstekt bröd eller till tolvslaget och ett glas bubbel. Eller så sparar du receptet till en helt annan dag.
Vi gör denna skagenröra mjölkfri och använder havrebaserad motsvarighet till creme fraiche, vilket går alldeles utmärkt. Och hoppa för sjutton inte över de där små styrkedropparna. De lyfter liksom hela röran.
SKAGENRÖRA
Räcker till 4 personer
500 g frysta räkor med skal
1 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche eller iMat fraiche
1 tsk dijonsenap
1 msk hackad dill
1-2 tsk citronsaft
några droppar röd Tabasco
salt och peppar
Tina och skala de frysta räkorna och dela dem sedan. Själv tycker jag om att ha stora bitar.
Ta fram en skål och blanda samman majonnäs med crème fraiche, dijonsenap, hackad dill och pressad citron. Ha nu i några stänk Tabasco och smaka av tills du blir nöjd. Smaka av med salt och peppar. Om du använder iMat fraiche så tycker jag att det behövs lite mer kryddor för att balansera smaken av havre.
Till sist vänder du ner räkorna och så är härligheten klar. Röran blir bara god av att stå i kylen ett par timmar så perfekt att förbereda och låta smakerna sätta sig medan du gör annat.
Hoppas det smakar!
Annelie, Blomster & Bakverk som gästbloggar här på Lovely Life under december
Detta inlägg har en kommentar
Mums så gott! Måste testas!