160621-IKEA-Family-Melia-UK-1105-print._ed

Hej från London!

Jag heter Melia och bor i London med min man. För fyra år sen tog vi steget att flytta till denna fantastiska stad. Jag kommer att gästblogga här på Lovely Life under mars månad och dela med mig av mina bästa tips från London, inrednings inspiration från vårt hem och vardagslivet här.

Jag jobbar som Consumer PR Manager på Ikea i London och på fritiden så delar jag med mig av inredningstips och inspiration på min blogg samt på instagram under @contemporary_life. 

Att ta steget och flytta till ett främmande land kan kännas lika spännande som läskigt. För oss skulle jag säga att det nästan helt uteslutande var positivt. I början kändes alla vardagssaker som nya och jag hade sån energi kring att upptäcka allt som var nytt. Till skillnad mot många som flyttar till London direkt efter studenten, så flyttade jag och min man till London när vi var lite äldre. Det gjorde att vår flytt inte innebar så drastiska förändringar i hur vi levde vårt liv, det blev bara lite annorlunda.

Som svensk känner man oftast till att boende-standarden i London och England, inte riktigt är samma som hemma i Sverige. Jag tycker att det kan vara charmigt att allt inte är perfekt, så länge man inte bor riktigt dåligt (och det finns det med).

Vi har haft väldigt mycket tur och bott superbra här i London och det är mycket tack vare att mitt jobb kunde hjälpa mig att hitta vårt första boende, och att den mest perfekta lägenheten var ledig just då. Det är inte svårt att hitta boende i London, men det är desstu svårare att hitta rätt lägenhet. Så fort jag klev inför dörren till vår första lägenhet, kände jag på mig att det här skulle bli vårt nya hem, att här vill jag bo! Vet inte om ni som jag ibland tänker att vissa hem är menade för en och att man alltid kommer ha en speciell relation till den platsen? Jag kände så fort jag klev inför dörren till vad som skulle bli vårt nya hem, att här vill jag bo!


Det kan vara bra att känna till att det är vanligt att man hyr möblerat i London, vilket kan göra det svårt att sätta sin egen stämpel på där man bor. Vi hade med oss våra möbler från Sverige och hade en riktigt snäll hyresvärd, som lät oss sätta upp saker på väggarna och göra lägenheten till vårt hem.

En annan sak som jag tror påverkar väldigt mycket om man kommer trivas eller inte är om man lyckas hitta ett område man tycker om. I London så varierar det väldigt mycket och varje stadsdel har sin egen känsla, så det är viktigt att hitta någonstans som passar en livsstil, med lagom avstånd till jobb och vänner. Det här är något som kan vara svårt att avgöra från början och kanske kan man börja med att prova på lite olika områden, genom att bo på Airbnb innan man bestämmer sig.  

Vi har alltid trivts väldigt bra i norra London, där man lever lite lugnare och har nära till grönområden men snabbt kan ta sig in till stan.

Efter två år så packade vi ihop och flyttade fem minuters promenadavstånd från vår första lägenhet, till ett nytt hem som är byggt på sent 1800-tal och behövde mycket kärlek och en rejäl renovering. Vi gjorde om allt invändigt, från att dra upp heltäckningsmattor och slipa golven, måla om knallgula, blå och röda väggarna till en mer neutral färgskala och renovera kök och badrum.

Jag tror att mitt inredningsintresse verkligen väcktes till liv genom att flytta utomlands och att jämförelser med Sverige, väckte frågor hos mig. Jag funderade på hur man gör förändringar på ett sätt som känns rätt för platsen, stilen på huset men som fortfarande har en prägel från var vi kommer ifrån. Jag försökte hitta gemensamma nämnare, som med vår hall där vi valde att tapetsera med en blå Golden Lily tapet från William Morris där jag tycker att vi lyckades förena något de båda länderna har gemensamt: hur man tagit inspiration från naturen in i inredningen, tidsepoken med influenser från Arts & Craft rörelsen och våra svenska influencers Karl och Karin Larsson som skapade den tidens nya idéer för hur ett modernt hem skulle se ut.

På det stora hela så har vår renovering präglats väldigt mycket av detta tänk, om att skapa något tidsenligt som samtidigt är anpassat till den tid vi lever i och med en naturlig känsla, som dämpar de intensiva intrycken från en hektisk stad.

Det var lite om mig och om att bo i London. Hör av er om ni har några frågor om att flytta utomlands eller om London. Jag ser fram emot att lära känna er mer och jag finns på @contemporary_life på instagram och på min blogg contemporarylife.co.uk Hoppas att vi ses där! 🙂

9
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.