Varför det imperfekta är det nya idealet

Jag heter Melia och bor i London med min man. För fyra år sen tog vi steget att flytta till denna fantastiska stad. Jag kommer att gästblogga här på Lovely Life under mars månad och dela med mig av mina bästa tips från London, inrednings inspiration från vårt hem och vardagslivet här.

Jag jobbar som Consumer PR Manager på Ikea i London och på fritiden så delar jag med mig av inredningstips och inspiration på min blogg samt på instagram under @contemporary_life. 

Jag skrev nyligen en bloggpost om varför vi lät vårt tak i vardagsrummet stå ofärdigt. Sanningen är att det var helt oplanerat, vi tyckte bara om det så mycket när vi såg det och lät bli att måla färdigt som planerat. Jag älskade djupet och karaktären som lagts till rummet. Ni har också säkert lagt märke till hur opolerade och spacklade väggar har (kanske för första gången) fått plats i fina magasin, på Instagram och Pinterest. Detta fick mig att tänka på vad det egentligen säger om de tider vi bor i och vilka hem vi vill bo i.


Jag tror att det nu finns plats för mer än ett fåtal stilar och trender, eftersom det är så många fler som kan utveckla och skapa inspiration idag. Jag tror också att det kan vara ett tecken på en motpol till det perfekta och polerade, och något som besvarar en längtat efter det som är äkta och autentiskt. Det ligger något vackert i det oavslutade, med ett spacklat tak eller en vägg. Inte konstigt att sökningar på wabi-sabi har ökat med drygt fyrtio procent under det senaste året på Google.

Jag tror att vi kanske är lite tveksamma till att fästa oss vid en stil över en annan, eftersom våra liv och stil ändras ständigt. Genom att stanna kvar i ögonblicket innan man tagit ett beslut, så är allt möjligt och jag börjar tro att det i sig börjar bli en egen stil. Medan generationer före oss visste att de skulle stanna på samma plats under överskådlig framtid, tror jag att denna stil präglas av att hålla våra alternativ öppna.

Hur känner ni inför detta? Har ni också sett tendenser av en mer opolerad och avslappnad inställning till inredning?

Jag tror att det nu finns plats för mer än ett fåtal stilar och trender, eftersom det är så många fler som kan utveckla och skapa inspiration idag. Jag tror också att det kan vara ett tecken på en motpol till det perfekta och polerade, och något som besvarar en längtat efter det som är äkta och autentiskt. Det ligger något vackert i det oavslutade, med ett spacklat tak eller en vägg. Inte konstigt att sökningar på wabi-sabi har ökat med drygt fyrtio procent under det senaste året på Google?!

Jag tror att vi kanske är lite tveksamma till att fästa oss vid en stil över en annan, eftersom våra liv och stil ändras ständigt. Genom att stanna kvar i ögonblicket innan man tagit ett beslut, så är allt möjligt och jag börjar tro att det i sig börjar bli en egen stil. Medan generationer före oss visste att de skulle stanna på samma plats under överskådlig framtid, tror jag att denna stil präglas av att hålla våra alternativ öppna.

Här är några andra hem som inspirerat mig.

Bilder från My Scandinavian home

Hur känner ni inför detta? Har ni också sett tendenser av en mer opolerad och avslappnad inställning till inredning?

8
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Magda-lena

    Din interiör är den absolut vackraste som jag har sett på länge. Det är absult det som ja skulle vilja ha hemma hos mig, men tyvärr har jag inte så mycket utrymme 🙁

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.