Nu är hösten här på riktigt och mörkret och kylan tränger sig på. Alltså bästa tiden för att baka! Här ska ni få receptet på världens godaste kladdkaka med flingsalt. Så god att man vill bjuda in hela stan på fika!
Du behöver:
150 g äkta smör, gärna extrasaltat
3 ägg
3 dl socker
2 dl mjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
ca 1/2 tsk flingsalt, eventuellt mer beroende på hur salt man vill ha kakan
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och rör ner flingsaltet i det, låt svalna
3. Rör ihop ägg och socker till en jämn smet
4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner i äggsmeten tillsammans med smöret, blanda till en jämn fin smet
5. Häll smeten i en smord och bröad eller mjölad form med avtagbar kant, ca 24 cm i diamanter
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter tills kakan är fast på ytan men lös inuti. Låt svalna
7. Pudra kladdkakan med florsocker och strö över extra flingsalt efter smak och tycke. Servera med grädde!
Hoppas det ska smaka i höstmörkret!
Detta inlägg har en kommentar
Jag älskar när man har ströbröd och känner smaken av ett och annat saltkorn. Tänker alltid “man kanske ska slänga i lite färskmalen salt nästa gång” Detta receptet ska jag testa nästa gång 🙂