Den här sommaren har varit snäll och fruktansvärt härlig. På sitt vis. Fast när vindarna plötsligt blåser iskalla och regnet smattrar hysterisk mot vindstaket inser jag lite sorgset att jag önskar, så in i vassen mycket ärligt talat, att den varit bättre planerad från min sida. Då hade nog inte hösten känts så nära på en gång. Men det tjänar inget till att vara efterklok och vissa omständigheter rår man inte för. Nåväl, sådant jag sparar på sommaren 2016 är oväntade besök. Fint nog har det varit en hel del av det slaget, älskar det. En dag i juli kom Matilda, Nathalie och Mari på lunch. Mina kära bloggkollegor från Babes in Boyland och Strenghielm.
Superfint att dem här. Och ni måste kika på bilderna Matilda tog hemifrån oss. Så himla fint, knappt att jag känner igen mig själv. Fast på ett bra sätt.
Vi bjussade på en pasta som är galet enkel, du gör den på samma tid som pastan kokar, fast jättegod.
Recept till 4 personer
400 g spagetti
1/2 kruka färsk basilika
1/2 kruka färsk oregano
1/2 kruka färsk timjan
1 1/2 dl olivolja
salt & svartpeppar
1 knippe sparris
1 citron
Koka spagetti. Koka sparris.
Lägg örterna i en mixer och häll på olivoljan, mixa minst 5 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft. Blanda örtmixen med spagettin. Lägg på all sparris. Riv lite citronskal över.
Och så tar man lite annat till, som man är sugen på allra mest. Parmesan, bruschetta och lite rostade nötter är bra.
Sedan lämnade Mari högtidligt över nycklarna till den lilla Hondan som farit land och rike runt med utvalda bloggar på Lovely Life.