DSC_1310

Valborg

DSC_1198 DSC_1221 DSC_1233 DSC_1236 DSC_1244 DSC_1276 DSC_1283 DSC_1310Jag tycker verkligen om Valborg. En perfekt liten högtid som jag undrar om den inte är lite extra speciell här i Landskrona. Förutom majbrasa bjuds det på en duell mellan vintern och sommaren där på stranden. Det har varit tradition sedan jag var barn att två ryttare från ridklubben smyckar sig i päls vs. blommor och rider med lans och sköld. Vintern faller och sommaren segrar. Fast ett år kunde sommarryttaren inte hålla sig kvar i sadeln utan föll innan vintern rasat. Kommer inte ihåg om det blev en sämre sommar för det. Men jag kommer ihåg att det blev en riktig snackis. Har ni någon liknande tradition där ni bor?

Jag och barnen hade en ljuvlig kväll med vänner. Hoppas att ni också hade det!

 

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.