Eller summer rolls som de också kallas. Är helt tokig i vietnamesisk mat och bestämde mig för att bli bra på att göra favoriterna hemma. Fick till och med hela familjen att tycka om dem och doppa dem i god hoisinsås med jordnötter. Det var lite pill med att rulla ihop dem men det gick snabbt att få in tekniken. Jag tog ett recept från mästerkocksvinnaren Jennie Walldén och förenklade det något för att minska på alla moment. Det blev enklare men inte mindre gott för det. Bon apetit!
Så här gjorde jag: Jag skalade räkorna, skar gurka och morot i avlånga smala bitar, kokade glasnudlarna i 3 min, kokade kycklingfilé i kycklingbuljong i 10 min och skar i bitar. Sen gjorde jag såsen med 1 dl hoisinsås, 1 msk vatten, saften från en halv lime och hackade jordnötter, så många du vill. Därefter tog jag ett rispapper, doppade det på ett fat med ljummet vatten och tog det sedan till ett helt plant plastunderlägg. Och så fyllde jag med klippta glasnudlar, bitar av kycklingfilé, räkor, morötter och gurka samt koriander och mynta. Rullade in ändarna och sen rullade jag ihop rullen och voilá! Klar att doppa i såsen.