namnlöst (4 av 4)

Margaux Dietz brudbukett

För två helger sen så var jag på Hesselby slott för att fixa alla blommor till Margaux Dietz och Jacob Liebermans bröllop.

Jag fick fria händer att göra Margaux brudbukett och tärnbuketterna. Fria händer är det bästa jag vet. Det är då det blir som bäst!

Det enda instruktionen var att den skulle vara beige/sand/aprikos. Jag tog tid på mig att göra designen till detta bröllop. Och valde noga ut varenda blomma som finns i buketterna.

Det finns inte så supermycket beige/bruna blommor men jag använde rosor av sorten cappuccino som är bruna. Sen älskar jag pioner och speciellt en sort som heter Coral Charm. Det är korallfärgad men om man låter den stå några dagar så tappar den färgen och blir perfekt aprikos och maffig som bara pioner kan vara.

Eftersom att det är vår så ville jag även ha med ranunkel vilken är en helt fantastisk blomma med sina hundratals, skira kronblad. Även fjärilsranukel är i säsong och har ett fantastiskt växtsätt med yviga stjälkar och små sköra blommor.  Anemon är också en vårfavorit! Blommorna har jag slagit ut så att dom är i sin ultimata prime exakt lagom till bröllopet.

Jag gillar när buketterna ser olika ut från olika håll. Ingen symmetri här inte! En anan grej jag gillar att göra är att göra tärnbuketterna lite olika och här passade det ju extra bra eftersom att deras klänningar var olika.

Jag tycker också om att ha väldigt många olika sorters blommor i buketten. Min tanke var att det skulle känns som om att man har gått genom en blomsteräng och plockat sin bukett. Speciellt som att vigselgången skulle kännas som att gå igenom en äng. Men mer om vigselblommorna i ett senare inlägg, ska bara få bilderna från fotograferna  Johanna Rosenlew  och Linda Elisasson 

Här kommer en lista på allt som fanns med i Margaux brudbukett:

Pion, Ranunkel, Fjärilsranunkel, Anemon, Julros, vit, gammelrosa och brun ros, Ammi visnaga, Blomstermorot, Lövkoja, Eternell, Vass, Nejlika, Prärieklocka och Olivkvistar.

Vilken helg det var, puh, Jag har inte jobbat så intensivt sen jag startade mitt företag. Tidigt på torsdag morgon åkte jag ut till Hesselby slott för att ta emot leveransen av alla blommor. Jag har en rätt stor bil men det fanns inte en chans att dom skulle få plats där. Sen skulle allt snittas och sättas i vatten. Det tar sjuuukt långt tid. Som tur var så hängde min kollega Emmy, som jag delar kontor med, med mig. Hon satt och jobbade och jag fixade med blommorna. Rätt trevligt!

Klockan halv tio var det dags att åka hem för att vara tillbaka på slottet kl sju dagen efter. Den kvällen kom jag hem kl halv ett för att sen vara tillbaka på slottet kl sju nästa dag. Men fint blev det! Mer bilder från blommorna till vigselgången och brudbågen och alla blommor i matsalen kommer, promise!

Bilderna i detta inlägg är tagna av bästa: Linda Eliasson 

Dom vackra klänningarna kommer från: Ida Lanto Couture 

Kram! –Nika 

7
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny