Detta året var året då jag lärde mig älska september, såpass mycket att den kanske kvalar in som min absoluta favoritmånad. Varför? Jo för att:
Jag har varit i Paris och packat upp finheter därifrån på vårt nylagda hallgolv. Linne från Merci, menyer och visitkort från nyfunna favoritrestauranger, rökelse från Astier de Villate och signerade print som såldes av fotografen själv på en tvärgata i Mairie.
Havet är alldeles mjukt, det är färre båtar ute vilket betyder att man kan ta en långsam och stilla fisketur och så är det som härligast att bada just nu.
Dahliorna blommar och kostar nästan ingenting att köpa på torget.
Jag är nykär i stan, strosar runt bland mina favoritställen och njuter av att man fortfarande kan sitta på uteserveringar. Bäst just nu är Champagnebaren Forssén & Öberg!
Solnedgångarna är bland de vackraste jag sett!
Skördetiden gör det så mycket roligare att laga mat och baka. Jag frossar i kål, morötter, betor i alla dess former, bär, plommon och äpplen. Det här med att göra egen kräm visade sig vara en riktig hit, så efter helgens rabarberkräm blev det äppelkräm idag.
Mörkare kvällar betyder tända ljus, te, bokläsning och tv-serier.
Och tänk att vi har halva månaden kvar. Hjärta på september alltså!