Hej!
Så härligt det är att äntligen få jord under naglarna, även om alla plantor än så länge bor inomhus. Jag har planterat en hel del, bland annat massor av grönkål. Vi satte det för första gången förra sommaren och det visade sig bli en favorit. I pajer, gratänger, stuvningar. Stekta i massor av olja och salt och så har man grönkålschips. Verkligen gott och till och med barnen älskar det. Vi hade tur och slapp kålfjärilar så vi håller tummarna att vi klarar oss även i år! Jag gör dock samma misstag varje år, jag antar att inte alla fröer ska gro och planterar massor… men alla växer så det knakar och lyckas jag inte ge bort massa plantor så får vi en grönkålsdjungel här i sommar haha! Jag tycker det gör ont i hjärtat att kasta blommor och plantor som lever…
Också en bild från förra sommarens skörd. Ljuvligt!
Detta inlägg har en kommentar
vars förvarar man grönkålen, i växthus eller inomhus? och vars är dem där söta kartong krukorna ifrån?☺️