IMG_5943

Barnen får sova ekologiskt

När vi fick barn grävde vi i lådorna med fina små bebisplagg våra föräldrar sparat sen vi var små. En sån mysig stund iallafall jag sett fram emot sedan jag var liten! När Wilhelm blivit lite större gjorde vi en till djupdykning i våra gamla leksaker men sedan fick vi gott lämna tillbaka det mesta pga alla gifter som finns i gammal plast osv. Barnrummen rensades i takt med att ämnet lyftes i media, vi föräldrar blev rädda för sånt man inte visste vad det var, plastbantade det man kunde och letade eko. Det gör vi fortfarande och jag är så glad att butiker och tillverkare tänkt till och det finns ett bra utbud utan att bli ruinerade.

Att barnens kläder och sängkläder är ekologiska är något de flesta småbarnsföräldrar värderar idag, när vi själva var små visste man inte så mycket om sånt. Jag minns när Wilhelm föddes, då det började dyka upp mer och mer kläder i ekologisk bomull och nu är det mesta i barnens garderober ekologiska. Sängkläder är ju fint om de också är ekologiska men jag har aldrig tänkt så mycket på själva täcket. Man tager vad man haver tänkte väl jag, men barnen ligger ju där under hela nätter, vrider och vänder sig i gifter. Nu har iallafall våra barn fått sig varsitt ekotäcke från w:store, märket är Cocoon. De är tillverkade av ekologisk bomull och fyllda med ekologisk kapok som är världens lättaste naturfiber och andas bättre än tex. bomull. Det innehåller också ett naturligt antibakteriellt bitterämne som gör det omöjligt för husdammskvalster att leva i produkten så är därför perfekt till allergiker! Här hittar ni fler täcken och kuddar, passa på att kika på Julies sänghimmel som också finns där! Så fin!

13
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny